«Πριν από έναν ολόκληρο χρόνο είχαμε προειδοποιήσει την κυβέρνηση για την επερχόμενη κρίση ακρίβειας,  η κυβέρνηση όμως καλλιεργώντας ένα κλίμα εικονικής πραγματικότητας μας κατηγορούσε ως καταστροφολόγους. Σήμερα να έχουμε φτάσει στο σημείο να έχουμε 8% πληθωρισμό, την ενέργεια να έχει αύξηση 39% μέσα σε μία μόλις μέρα στη χονδρεμπορική και τους μισθούς να μένουν καθηλωμένοι στα επίπεδα του 2010»,δήλωσε ο τομεάρχης Ανάπτυξης και Επενδύσεων του ΣΥΡΙΖΑ -ΠΣ και βουλευτής Μεσσηνίας, Αλέξης Χαρίτσης, στο ρ/σ «Στο Κόκκινο 105.5».

«Σε αυτό το πλαίσιο οι εκρηκτικές ανατιμήσεις σε πρώτες ύλες, μετακινήσεις και ενέργεια έχουν δημιουργήσει ένα εκρηκτικό κλίμα στον κατασκευαστικό κλάδο», τόνισε ο Αλ.Χαρίτσης, επισημαίνοντας ότι «κρίσιμα έργα υποδομών που υλοποιούνται από την Τοπική Αυτοδιοίκηση να έχουν παγώσει, εφ’όσον οι κατασκευαστικές εταιρείες  αδυνατούν να ανταπεξέλθουν οικονομικά και να διασφαλίσουν την ομαλή ολοκλήρωση των έργων.

«Η ολιγωρία της κυβέρνησης, που όλους αυτούς τους μήνες παραμένει θεατής και η πολιτική της επιλογή να μην προχωρήσει σε αποφασιστικά μέτρα στήριξης, οδηγεί πλέον σε πολύ επώδυνες εξελίξεις, εφ’όσον η κρίση πλέον έχει λάβει δομικά χαρακτηριστικά και αγγίζει το σύνολο της κοινωνίας» κατέληξε ο Αλέξης Χαρίτσης.

Τσίπρας: Η κυβέρνηση τιμωρεί εργαζόμενους και ανέργους

Υπενθυμίζεται ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Αλέξης Τσίπρας, εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη για «αποτυχημένες νεοφιλελεύθερες επιλογές» τόσο κατά των εργαζομένων όσο και κατά των ανέργων, στο πλαίσιο της χθεσινής του συνάντηση με την Ομοσπονδία Εργαζομένων του ΟΑΕΔ.

«Αφού διέλυσε τις εργασιακές σχέσεις με το νόμο Χατζηδάκη που στην ουσία καταργεί το 8ωρο και απελευθερώνει τις απολύσεις στον ιδιωτικό τομέα, τώρα έρχεται τώρα να διαμορφώσει ένα πλαίσιο που ρίχνει την ευθύνη στον άνεργο για την ανεργία» σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Τσίπρας κατά την εισήγησή του στη συνάντηση με τους εργαζόμενους του ΟΑΕΔ, κάνοντας λόγο για «ιδεοληπτική εμμονή με νεοφιλελεύθερες επιλογές που δεν έχουν «περπατήσει» ούτε καν σε συνθήκες κανονικότητας, ανάπτυξης και ευημερίας».

«Τώρα βρισκόμαστε σε συνθήκες κρίσης και αυτές οι ακραίες νεοφιλελεύθερες επιλογές είναι επικίνδυνες» πρόσθεσε ο Αλέξης Τσίπρας.