Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, Αλέξης Τσίπρας, σε συνάντηση που είχε με την Ομοσπονδία Εργαζομένων του ΟΑΕΔ, εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη για «αποτυχημένες νεοφιλελεύθερες επιλογές» τόσο κατά των εργαζομένων όσο και κατά των ανέργων.

Χαρακτηριστικά είπε ο κ. Τσίπρας ότι «Αφού διέλυσε τις εργασιακές σχέσεις με το νόμο Χατζηδάκη που στην ουσία καταργεί το 8ωρο και απελευθερώνει τις απολύσεις στον ιδιωτικό τομέα, τώρα έρχεται τώρα να διαμορφώσει ένα πλαίσιο που ρίχνει την ευθύνη στον άνεργο για την ανεργία», κάνοντας λόγο για «ιδεοληπτική εμμονή με νεοφιλελεύθερες επιλογές που δεν έχουν «περπατήσει» ούτε καν σε συνθήκες κανονικότητας, ανάπτυξης και ευημερίας».

«Τώρα βρισκόμαστε σε συνθήκες κρίσης και αυτές οι ακραίες νεοφιλελεύθερες επιλογές είναι επικίνδυνες» πρόσθεσε ο κ. Τσίπρας, κάνοντας λόγο για «την χειρότερη κυβέρνηση στο χειρότερο timing και παραλληλίζοντας τις νεοφιλελεύθερες πολιτικές που ασκεί η κυβέρνηση στα εργασιακά με τις επιλογές της και στην ενέργεια: «Τις ιδεοληπτικές της εμμονές πληρώνουμε με την ακρίβεια, με την ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ εν μέσω ενεργειακής κρίσης».

Ακόμη, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ –ΠΣ σημείωσε ότι «Η κυβέρνηση προωθεί την υποχρεωτικότητα της κατάρτισης έναντι του δικαιώματος στην εργασία» για να συμπεράνει πως «έτσι υποβαθμίζει τον ΟΑΕΔ».

«Εμείς δεν υποστηρίζουμε τα αιτήματά σας μόνο από μία θεωρητική σκοπιά, δηλαδή την πάγια άποψή μας ότι το δικαίωμα στην εργασία. Πρέπει να αξιοποιούμε όλα τα εργαλεία, γιατί και η κατάρτιση είναι ένα εργαλείο που πρέπει να αξιοποιηθεί» πρόσθεσε, χαρακτηρίζοντας ωστόσο «τιμωρία» την πρόβλεψη διαγραφής ανέργων από τα μητρώα του Οργανισμού.

«Όλα αυτά λοιπόν συντείνουν στον αρχικό μου συμπέρασμα ότι εδώ έχουμε μία κυβέρνηση με πολύ άγριες διαθέσεις απέναντι στον κόσμο της εργασίας, την κοινωνία» τόνισε ο κ. Τσίπρας, σημειώνοντας πως αυτό συντελείται σε μία περίοδο που θα έπρεπε να έχουμε μία προσπάθεια του κράτους «να μπορέσει να συγκρατήσει αυτήν την τρομακτική όξυνση των ανισοτήτων και βεβαίως τις αναταράξεις που θα έχουμε από τις επιπτώσεις και του πολέμου αλλά και της αύξησης του πληθωρισμού στον κόσμο της εργασίας».

Κατέληξε δε, πως «για αυτό θα χρειαστεί και οι εργαζόμενοι να δείξουν μέσα από τους αγώνες και τις διεκδικήσεις τους, ότι αυτές οι νεοφιλελεύθερες επιλογές είναι απαρχαιωμένες και επικίνδυνες», καλώντας τον κόσμο της εργασίας «να δώσουμε τη μάχη προκειμένου να αναστραφεί η πορεία διάλυσης των εργασιακών σχέσεων και να προστατευθεί η εργασία».