Σφοδρή επίθεση προς τον Έλον Μασκ εξαπέλυσε η Wall Street Journal μέσω χθεσινού της δημοσιεύματος, σύμφωνα με το οποίο υποστηρίζει ότι ο δισεκατομμυριούχος είναι χρήστης ναρκωτικών

«Ο Έλον Μασκ έκανε χρήση παράνομων ναρκωτικών, ανησυχούν στελέχη σε Tesla και SpaceX» είναι ο τίτλος του δημοσίευματος που αναρτήθηκε στον ιστότοπο το Σάββατο 6 Ιανουαρίου, επεξηγώντας ότι «ορισμένα στελέχη και μέλη του διοικητικού συμβουλίου φοβούνται ότι η χρήση ναρκωτικών από τον δισεκατομμυριούχο- συμπεριλαμβανομένων LSD, κοκαΐνης, έκστασης, μανιταριών και κεταμίνης- θα μπορούσε να βλάψει τις εταιρείες του», υποστηρίζοντας πως «ορισμένα μέλη του διοικητικού συμβουλίου της Tesla όλα αυτά τα χρόνια έχουν εκφράσει μεταξύ τους τις ανησυχίες τους αλλά δεν έχουν πει τίποτα επίσημα. Το καλοκαίρι του 2018, κάποιοι γύρω από τον δισεκατομμυριούχο άρχισαν να ανησυχούν ότι έχανε τον έλεγχο».

Σύμφωνα με τους ισχυρισμούς των δύο αρθρογράφων (Emily Glazer και Kirsten Grind), «τα τελευταία χρόνια, ορισμένα στελέχη και μέλη του διοικητικού συμβουλίου στις εταιρείες του και άλλα (σσ. άτομα) κοντά στον δισεκατομμυριούχο έχουν αναπτύξει μια επίμονη ανησυχία ότι υπάρχει ένα άλλο στοιχείο που είναι υπεύθυνο για τη συμπεριφορά του: η χρήση ναρκωτικών. Και φοβούνται τις συνέπειες όχι μόνο για την υγεία του, αλλά και για τις εταιρείες και τα περιουσιακά στοιχεία του».

«Ο πλουσιότερος άνθρωπος του κόσμου έχει πάρει LSD, κοκαΐνη, έκσταση και ψυχεδελικά μανιτάρια, συχνά σε ιδιωτικά πάρτι σε όλο τον κόσμο, όπου οι παρευρισκόμενοι υπογράφουν συμφωνίες εμπιστευτικότητας ή αφήνουν τα τηλέφωνά τους για να εισέλθουν, σύμφωνα με άτομα που έχουν δει να κάνει χρήση ναρκωτικών. Ο Μασκ έχει καπνίσει στο παρελθόν μαριχουάνα δημόσια και έχει πει ότι έχει συνταγή για την κεταμίνη. Το 2019, έκανε πάρτι με ”μαγικά μανιτάρια” σε μια εκδήλωση στο Μεξικό. Το 2021, πήρε κεταμίνη με τον αδερφό του, Kimbal Musk, στο Μαϊάμι σε ένα πάρτι στο σπίτι κατά τη διάρκεια της Art Basel. Έχει πάρει παράνομα ναρκωτικά με το πρώην μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Tesla, Steve Jurvetson».

Πάντως, ο διευθύνων σύμβουλος της Tesla και της SpaceX έχει καπνίσει δημόσια μαριχουάνα και έχει παραδεχτεί ότι έπαιρνε κεταμίνη για να θεραπεύσει την κατάθλιψή του ενώ όταν είχε εμφανιστεί σε ένα επεισόδιο του Saturday Night Live, είχε πει ότι πάσχει από Asperger.

«Ο Έλον Μασκ συνεχίζει να παίρνει ναρκωτικά»

Η Wall Street Journal ισχυρίζεται πως άνθρωποι κοντά στον Μασκ, ο οποίος είναι τώρα 52 ετών, είπαν ότι «η χρήση ναρκωτικών συνεχίζεται, ειδικά η κατανάλωση κεταμίνης» και ότι ανησυχούν πως μπορεί να προκαλέσει προβλήματα στην υγεία του και τις επιχειρήσεις του. «Μια πρώην διευθύντρια της Tesla, η Λίντα Τζόνσον Ράις, απογοητεύτηκε τόσο πολύ με την ασταθή συμπεριφορά του Μασκ και ανησυχούσε για την κατανάλωση ναρκωτικών που δεν άντεξε να επανεκλεγεί στο διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας ηλεκτρικών αυτοκινήτων το 2019, σύμφωνα με άτομα που γνωρίζουν το θέμα».

Ο Έλον Μασκ πάντως, σύμφωνα με την αμερικανική εφημερίδα, δεν απάντησε στα αιτήματα για σχολιασμό, με τη Wall Street Journal να παρουσιάζει δηλώσεις του δικηγόρου του Μασκ, ο οποίος αναφέρει πως ο δισεκατομμυριούχος «ελέγχεται τακτικά και τυχαία για ναρκωτικά και δεν έχει αποτύχει ποτέ σε τεστ». Επιπλέον, είπε ότι «υπάρχουν και άλλα ψευδή στοιχεία σε αυτό το δημοσίευμα», αλλά δεν τα διευκρίνισε.

«Οι άνθρωποι γύρω από τον Μασκ είχαν συνηθίσει εδώ και πολύ καιρό την ασταθή συμπεριφορά του. Ορισμένα στελέχη της SpaceX που είχαν εργαστεί για καιρό μαζί του, ωστόσο παρατήρησαν μια αλλαγή σε μια εκδήλωση της εταιρείας στα τέλη του 2017. Εκατοντάδες υπάλληλοι της SpaceX συγκεντρώθηκαν στα κεντρικά γραφεία της εταιρείας πυραύλων στο Χόθορν της Καλιφόρνια, εν αναμονή του Μασκ, ο οποίος καθυστέρησε σχεδόν μια ώρα να φτάσει στη συνάντηση για τον τελευταίο πύραυλο της εταιρείας. Όταν τελικά ανέβηκε στη σκηνή, ο Μασκ ήταν περιέργως ακατανόητος μερικές φορές. Το στέλεχος της SpaceX Gwynne Shotwell τελικά παρενέβη και ανέλαβε να χειριστεί τη συνάντηση. Δεν μπορούσε να μαθευτεί αν ο Μασκ ήταν υπό την επιρροή εκείνη την ημέρα. Αλλά μετά τη συνάντηση, τα στελέχη της SpaceX μοιράστηκαν μεταξύ τους για τις ανησυχίες τους. Ο Μασκ έπαιρνε ναρκωτικά» περιγράφεται στη συνέχεια, αν και για το συγκεκριμένο περιστατικό, ο δικηγόρος του το χαρακτηρίζει «ψευδές όπως επιβεβαιώθηκε από αμέτρητους ανθρώπους που ήταν παρόντες».

Διαβάστε ακόμη: