Νέες τιμές στόχους και συστάσεις για τις ελληνικές τράπεζες ανακοίνωσε η Wood & Company, ενώ εκφράζει την προτίμησή της στην Εθνική Τράπεζα.

«Προτιμάμε την Εθνική Τράπεζα (σύσταση Buy, τιμή στόχος 9,19 ευρώ), για την κερδοφορία, την απλότητα και τη δυνατότητα επιστροφής κεφαλαίου.  Αντιμετωπίζουμε την Alpha Βank (σύσταση Buy, τιμή στόχος 2,06 ευρώ) ως ένα story αναβάθμισης. Θα περιμέναμε καλύτερα επίπεδα εισόδου για τη Eurobank (σύσταση Hold, τιμή στόχος 2,08 ευρώ) και την Τράπεζα Πειραιώς (σύσταση Hold, τιμή στόχος 4,13 ευρώ)», εξηγεί η Wood.

Σύμφωνα με τους αναλυτές, τα κέρδη των ελληνικών τραπεζών θα είναι σε σχετικά σταθερά επίπεδα την περίοδο 2024-2026, καθώς τα καθαρά επιτοκιακά περιθώρια των ελληνικών τραπεζών θα προσαρμόζονται σε ένα περιβάλλον χαμηλότερων επιτοκίων και υψηλότερου σχετικού κόστος καταθέσεων. Τα κεφάλαια και η ρευστότητα θα έχουν ακόμη μεγαλύτερη σημασία, ενώ οι ελληνικές τράπεζες θα πρέπει να κάνουν τους ισολογισμούς τους να λειτουργούν πιο σκληρά, να επιστρέφουν κεφάλαια και να διατηρούν το κόστος χρηματοδότησής τους, όσο το δυνατόν πιο χαμηλά σε σχέση με το επιτόκια Euribor.

Εθνική Τράπεζα

Όσον αφορά την Εθνική Τράπεζα, ο οίκος εκτιμά ότι η κερδοφορία, η απλότητα και οι αποδόσεις κεφαλαίου είναι τα βασικά σημεία της μετοχής της και δείκτης NPE του περσινού δ’ τριμήνου ήταν 3,6%, η τράπεζα δεν διαθέτει στον ισολογισμός της συνθετικές τιτλοποιήσεις και το μεγαλύτερο μέρος των αναβαλλόμενων φορολογικών απαιτήσεων (DTA) είναι σε μορφή αναβαλλόμενων φορολογικών πιστώσεων (DTC). Η τράπεζα εμφανίζει υψηλό δείκτη εποπτικών κεφαλαίων 17,8% που δείχνει το μικρό ρυθμιστικό κίνδυνο που διαθέτει για την κεφαλαιακή απόδοση της τράπεζας. Η ΕΚΤ μπορεί επίσης να υποστηρίξει μια επαναγορά από το ΤΧΣ. Τα πλεονάζοντα κεφάλαια της τράπεζα και η καλύτερη πρόσβαση σε πελατεία λιανικής δίνουν πλεονέκτημα στην ΕΤΕ, καθώς ο ανταγωνισμός εντείνεται στις εταιρικές δραστηριότητες.

Alpha Bank

Η Alpha Βank , εφόσον πετύχει τους στόχους που έχει θέσει για το 2026, θα είναι μια τράπεζα με πάνω από 17,5% πλήρως επιβαρυμένο δείκτη εποπτικών κεφαλαίων CET1, με δείκτη NPE κάτω από 4% και πάνω από 10% δείκτη αποδοτικότητας RοTE μέχρι το τέλος του έτους 2026. Μπορεί να έχει επιστρέψει πάνω από 750 εκατ. ευρώ κεφάλαια στους μετόχους της κατά την περίοδο 2024-2026.

Eurobank

Σε σχέση με τη μετοχή της Eurobank, η αναμονή για καλύτερα σημεία εισόδου στη μετοχή έχει να κάνει με την αποτίμηση της τράπεζας. Η Wood & Company εξηγεί ότι η Eurobank διαθέτει έναν σταθερό ισολογισμό, με δείκτη CET16,9% και δείκτη NPE 3,5%. Η τράπεζα είναι η μόνη περιφερειακή δύναμη μεταξύ των ελληνικών τραπεζών και για αυτό η διοίκηση της αξίζει τα εύσημα για την οξυδέρκειά της στην αγορά του ελέγχου της Ελληνικής Τράπεζας. Η αποτίμηση, ωστόσο αφήνει μικρά περιθώρια ανόδου.

Τράπεζα Πειραιώς

Τέλος, για την Τράπεζα Πειραιώς, η εξαιρετική απόδοση και πορεία πέρυσι με απόδοση +122% έχει θέσει τη μετοχή ‘δίκαια’ αποτιμημένη, σύμφωνα με την άποψη της Wood & Company, ενώ η τράπεζα έχει ακόμη να καλύψει κάποια απόσταση στο μέτωπο των κεφαλαίων, καθώς ο δείκτης εποπτικών κεφαλαίων CET1 είναι στα επίπεδα< του 13,2% και αυτό θα μπορούσε ίσως να είναι ένα μειονέκτημα για την επιστροφή κεφαλαίων στους μετόχους.

Διαβάστε ακόμη: