Η Wizz Air ήταν η χειρότερη αεροπορική εταιρεία όσον αφορά στις καθυστερήσεις πτήσεων από αεροδρόμια του Ηνωμένου Βασιλείου για δεύτερη συνεχή χρονιά.

Σύμφωνα με έρευνα που βασίζεται σε δεδομένα της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας οι αναχωρήσεις του ουγγρικού αερομεταφορέα στο Ηνωμένο Βασίλειο ήταν κατά μέσο όρο 46 λεπτά και 6 δευτερόλεπτα πίσω από το πρόγραμμα το 2022. Αυτό ήταν περισσότερο από τρεις φορές μεγαλύτερο από ό,τι το προηγούμενο έτος, όταν κατατάχθηκε επίσης στην τελευταία θέση για ακρίβεια.

Η Wizz Air εκτελεί πτήσεις μικρών αποστάσεων από οκτώ αεροδρόμια του Ηνωμένου Βασιλείου, συμπεριλαμβανομένων των Μπέρμιγχαμ, Εδιμβούργου, Γκάτγουικ και Λούτον. Η ανάλυση έλαβε υπόψη όλες τις προγραμματισμένες και ναυλωμένες αναχωρήσεις από αεροδρόμια του Ηνωμένου Βασιλείου από αεροπορικές εταιρείες με περισσότερες από 2.500 πτήσεις, όμως, δεν συμπεριλήφθηκαν οι ακυρωμένες πτήσεις. Η μέση καθυστέρηση για όλες αυτές τις πτήσεις ήταν 23 λεπτά.

Μετά την Wizz Air, η Tui κατέλαβε τη δεύτερη θέση με μέση καθυστέρηση 40 λεπτά και 18 δευτερόλεπτα και η Qatar Airways τρίτη με 31 λεπτά και 48 δευτερόλεπτα. Η Norwegian Air Shuttle κατέγραψε την καλύτερη απόδοση με μέση καθυστέρηση μόλις 13 λεπτών και 42 δευτερολέπτων.

Διαβάστε περισσότερα