Η Microsoft ετοιμάζει νέα έκδοση του μενού έναρξης στα Windows 11, με στόχο να βελτιώσει σημεία που είχαν δεχθεί αρνητική κριτική τα προηγούμενα χρόνια. Η αναβάθμιση βρίσκεται ήδη σε δοκιμαστικό στάδιο και αναμένεται να κυκλοφορήσει εντός του 2024.

Όπως αναφέρει ο χρήστης @phantomofearth στην πλατφόρμα X, η εταιρεία σχεδιάζει να ενοποιήσει τις ενότητες των καρφιτσωμένων εφαρμογών και των προτεινόμενων στοιχείων με την πλήρη λίστα εφαρμογών σε ένα κοινό περιβάλλον. Η νέα σχεδίαση θα είναι και πιο φαρδιά, ώστε να επιτρέπει την τοποθέτηση περισσότερων εφαρμογών στην κύρια προβολή.

Περισσότερη ευελιξία για τον χρήστη

Μία από τις πιο σημαντικές αλλαγές είναι η δυνατότητα εμφάνισης όλων των καρφιτσωμένων εφαρμογών χωρίς να χρειάζεται να επεκτείνεται χειροκίνητα η προβολή. Επιπλέον, οι χρήστες θα μπορούν επιτέλους να καταργήσουν εντελώς την ενότητα «Προτεινόμενα» — η οποία σήμερα παρουσιάζει πρόσφατα χρησιμοποιημένα αρχεία και εγκατεστημένα apps και μέχρι τώρα δεν μπορούσε να απενεργοποιηθεί.

Αυτή η νέα προσέγγιση στο μενού έναρξης θα διευκολύνει την εμπειρία χρήσης και θα επιτρέψει μεγαλύτερη παραμετροποίηση, κάτι που ζητούν επίμονα οι χρήστες από την κυκλοφορία των Windows 11.

Ανακοινώσεις τον Μάιο;

Η Microsoft δεν έχει ακόμη επιβεβαιώσει επίσημα τις αλλαγές, ωστόσο με τη συμπλήρωση 50 χρόνων από την ίδρυσή της και το συνέδριο **Microsoft Build** να πλησιάζει, είναι πιθανό να υπάρξουν σχετικές αποκαλύψεις σύντομα.

Σήμερα, το μενού έναρξης δεν προσφέρει σημαντική ευελιξία: η λίστα των εφαρμογών είναι «κρυμμένη» πίσω από επιπλέον κλικ και η προτεινόμενη ενότητα δεν είναι δυνατόν να αφαιρεθεί. Αυτά τα όρια φαίνεται πως θα αλλάξουν με την επερχόμενη αναβάθμιση.

Αλλαγές και στη γραμμή εργασιών

Εκτός από το μενού έναρξης, η Microsoft δοκιμάζει και νέες επιλογές για τη γραμμή εργασιών (taskbar). Συγκεκριμένα, ετοιμάζεται νέα εμφάνιση για τα εικονίδια των εφαρμογών, τα οποία θα μπορούν να συρρικνώνονται όσο ανοίγουν περισσότερες εφαρμογές ή να διατηρούν μόνιμα μικρότερο μέγεθος, ανάλογα με τις προτιμήσεις του χρήστη.

Οι αλλαγές αυτές συνθέτουν μια γενικότερη προσπάθεια της Microsoft να προσφέρει ένα πιο ευέλικτο και λειτουργικό περιβάλλον στα Windows 11, με βάση την πραγματική εμπειρία και τα σχόλια των χρηστών.

Διαβάστε ακόμη: