Απίστευτα πράγματα συμβαίνουν στο υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο «νυν και αεί», βετεράνος, διαχρονικός και αιώνιος πρόεδρος των ταξί, Θύμιος Λυμπερόπουλος, δεν δίστασε να απειλήσει τηλεφωνικά ότι «ετοιμάζεται για πόλεμο».

Το «θερμό» τηλεφώνημα έγινε στο γραφείο του αναπληρωτή υπουργού Μεταφορών, Κωνσταντίνου Κυρανάκη.

Ο  «καπετάν Θύμιος» λοιπόν, ενώ κάθονταν στα αυγά του όσο είχε απέναντι του τον Βασίλη Οικονόμου (ο οποίος ως παλιά καραβάνα ήξερε και πως να τον χειριστεί αλλά και ότι τα Ταξί λειτουργούν ως εκλογικά κέντρα και θέλουν ειδική διαχείριση), ξαφνικά «όπλισε». Ήταν έξαλλος και απειλούσε «θεούς και δαίμονες» για το «μεσανατολικό» θέμα των λεωφορειολωρίδων.

Δηλαδή, ότι οι ταξιτζήδες θα τα κάνουν «γυαλιά καρφιά» έξω από το Υπουργείο αν δεν ικανοποιηθεί περίπου το «ελευθέρας» των ταξί στις λεωφορειολωρίδες.

Το τηλεφώνημα έρχεται σε μια συγκυρία όπου η κυβέρνηση, έστω και με μεγάλη χρονοκαθυστέρηση, επιχειρεί να βελτιώσει την κατάσταση που επικρατεί στις δημόσιες συγκοινωνίες. Είτε με κάμερες για τον έλεγχο της κυκλοφορίας, είτε με αύξηση του στόλου με σύγχρονα λεωφορεία.

Να υπενθυμίσουμε ότι το ήδη υφιστάμενο πλαίσιο απαγορεύει πλήρως την είσοδο των οχημάτων ταξί εντός της λεωφορειολωρίδας.

Βλέποντας το πρώτο τσουνάμι να έρχεται ο νέος υπουργός Μεταφορών Κ. Κυρανάκης προσπάθησε να προτείνει μια μέση λύση. Γι’ αυτό τον λόγο είχε δηλώσει νωρίτερα σε ραδιοφωνική συνέντευξη: «Αυτό το οποίο επεξεργαζόμαστε είναι ότι εφόσον μιλάμε για λίγα δευτερόλεπτα στάσης για να πάρεις έναν επιβάτη, ο οποίος εκείνη τη στιγμή βρίσκεται στη λεωφορειολωρίδα και άρα δεν παρεμποδίζεται το λεωφορείο, αυτό είναι κάτι που θεωρούμε λογικό».

Πρόσθεσε μάλιστα πως «Αναγνωρίζουμε ότι τα ταξί κάνουν συγκοινωνιακό έργο και πρέπει να μπορούν να πλησιάσουν το πεζοδρόμιο, ο επιβάτης που θέλει κάπου να πάει να μπορεί να μπει στο ταξί που περνά».

Όμως η κατευναστική δήλωση του υπουργού, αντί να καλμάρει τα νεύρα του «καπετάν Θύμιου» φαίνεται ότι για άγνωστους και ανεξερεύνητους λόγους, θόλωσε το μυαλό του ακόμη περισσότερο.

Ίσως δεν του άρεσε το αυτάρεσκο και υπερφίαλο στιλ του αναπληρωτή υπουργού, ίσως δεν ταιριάζουν τα χνώτα τους αλλά το αποτέλεσμα ήταν απειλητικά τηλεφωνήματα, τα πολεμικά τελεσίγραφα και τα λοιπά θερμά επεισόδια που ακολούθησαν.

Άντε τώρα στα καλά καθούμενα, που απ’ ότι φαίνεται λήγει το Ουκρανικό και στη Γάζα πάνε για εκεχειρία, να έχουμε στα καθ’ ημάς τον «πόλεμο του Θύμιου» για τις λεωφορειολωρίδες, κάτι που σε καμία περίπτωση δεν θέλει η κυβέρνηση!

Διαβάστε ακόμη: