Ο Στέφανος Τσιτσιπάς αποχαιρέτισε πρόωρα το Wimbledon μετά την ήττα του στον πρώτο γύρο από τον Τιαφό ενώ για μία ακόμη φορά θα κληθεί να πληρώσει πρόστιμο. Δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει καθώς και σε άλλα τουρνουά οι οδηγιες του Απόστολου Τσιτσιπά προς τον γιο του Στέφανο έχουν κοστίσει… ακριβά.

Πρόστιμο στον Στέφανο Τσιτσιπά και…άλλους από τους διοργανωτές του Wimbledon

Η ποινή – πρόστιμο που επιβλήθηκε στον Στέφανο Τσιτσιπά είναι 3.000 δολάρια, κι έχει να κάνει με τις οδηγίες που έδινε από τις κερκίδες ο πατέρας του κάτι που απαγορεύεται ρητά.

Ωστόσο ο Στέφανος δεν είναι ο μόνος που τιμωρήθηκε από τους διοργανωτές του αγγλικού Open καθώς στην συγκεκριμένη λίστα υπάρχει (εις διπλούν μάλιστα) το όνομα του Νικ Κύργιου (για τα όσα… είπε κατά τη διάρκεια των αγώνων (3.000 και 2.500 δολάρια τα δύο πρόστιμα), ο Νταν Έβανς (2.500 δολάρια για υβριστική συμπεριφορά), Κορεντέν Μουτέ (2.500 για αντιαθλητική συμπεριφορά) και Ράντου Άλμποτ (2.500 για σπάσιμο ρακέτας).

Το πιο μεγάλο πρόστιμο πάντως θα πληρώσει η Γαλλίδα Κριστίνα Μλαντένοβιτς, καθώς θα καταβάλλει 7.500 δολάρια μετά το επεισόδιο που είχε συγγενής της (και μέλος της ομάδας της) με προσωπικό της διοργάνωσης.

Αμβούργο πριν το Τόκιο

Στο τουρνουά του Αμβούργου θα συμμετάσχει ο Στέφανος Τσιτσιπάς.

Μετά το ατυχές και σύντομο πέρασμα από το χορτάρι, ο Στεφ θα κάνει άλλη μια… βόλτα στο χώμα για να γίνει μετά η μετάβαση στις σκληρές επιφάνειες, όπου θα διεξαχθεί το τουρνουά των Ολυμπιακών Αγώνων. Όχι και το πιο εύκολο πράγμα στον κόσμο…

Ο 22χρονος τενίστας πήρε wild card για τη διοργάνωση και θα προσπαθήσει φέτος να κάνει ένα βήμα παραπάνω, αφού πέρυσι έφτασε ως τον τελικό, όπου ηττήθηκε από τον Αντρέι Ρούμπλεφ. Αν, μάλιστα, καταφέρει να σηκώσει το τρόπαιο, τότε θα ανεβεί στο Νο.3 του κόσμου, που είναι ένας από τους μεγάλους στόχους του για φέτος.

Μετά από το σύντομο πέρασμά του από το Wimbledon και ενόψει της συμμετοχής του στους Ολυμπιακούς Αγώνες, ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας πήρε τη Wild card και θα δώσει το παρών στο 500άρι τουρνουά.

Φέτος θα προσπαθήσει να κάνει το βήμα παραπάνω, αφού πέρυσι έφτασε ως τον τελικό, όπου ηττήθηκε από τον Αντρέι Ρούμπλεφ.