Aν σας περισσεύουν 3,25 εκατ. δολάρια, μπορείτε να γίνετε ο νέος ιδιοκτήτης ενός ιδιόρρυθμου ακινήτου στη Νότια Καλιφόρνια, γνωστού ως «Whale House».

Εμπνεύστηκε από τον Ισπανό αρχιτέκτονα Antoni Gaudí του οποίου το αισθητικό ύφος συνέβαλε στην εγκαινίαση του καταλανικού Μοντερνισμού στη Βαρκελώνη και διαθέτει το μακρόστενο σχήμα του θαλάσσιου θηλαστικού, ενώ βρίσκεται μέσα στα δάση της Santa Barbara.

Ο οίκος Sotheby’s International Realty που βγάζει το ακίνητο προς πώληση, αναφέρει πως η παιγνιώδης κατοικία που χτίστηκε το 1978 μετά από εργασίες τριών ετών, έχει τρία υπνοδωμάτια και τρία λουτρά συν ένα ξενώνα.

Εξωτερικά, το αρχιτεκτόνημα με εμβαδόν 241,5 τετραγωνικά μέτρα, καλύπτεται με κυματιστά πέταυρα από κέδρο για να δένει με το δάσος που το περιβάλλει, ενώ η μπροστινή πόρτα είναι, βεβαίως, το στόμα της φάλαινας.

Στο εσωτερικό, υπάρχουν μια ελικοειδής σκάλα, ένα καλυμμένο με βράχο φρέατιο, ανελκυστήρας και κυματιστοί τοίχοι καλυμμένοι με βενετσιάνικο γύψο.

Επιπλέον, στη διάθεση του νέου αγοραστή θα είναι 270 βιτρό, ενώ στο ισόγειο, το living room, η τραπεζαρία και ο χώρος γύρω από την κουζίνα είναι λαξευμένοι μέσα σε έναν καμπυλωτό τοίχο από πέτρα.

Στον πάνω όροφο, υπάρχει το ευρύχωρο υπνοδωμάτιο ενώ ένα επιπλέον υπνοδωμάτιο έχει εγκατασταθεί στον τρίτο όροφο.

Η κοιλιά του «κήτους» – μια εσωτερική αυλή – είναι ιδανική για διασκέδαση, με μια μήκους σχεδόν 23 μέτρων λιμνούλα που επεκτείνεται μέσω ενός τούνελ σε μια μυστική σπηλιά όπου – στην ουρά του «κήτους» – περιμένει ο ξενώνας.