Ο αυξανόμενος ανταγωνισμός αναγκάζει την αμερικανική εταιρεία Western Union (WU) να αναστείλει την υπηρεσία εσωτερικών μεταφορών χρημάτων εντός της Ρωσίας από την 1η Απριλίου, όπως ανακοίνωσε η ίδια η εταιρεία με επιστολή τη προς τις τράπεζες.

Η ανάπτυξη των ρωσικών διατραπεζικών μεταφορών χρημάτων, που επιτρέπουν δωρεάν και στιγμιαίες συναλλαγές, έχει οδηγήσει σε μείωση της αποστολής χρημάτων εντός της χώρας μέσω της Western Union.

Η εταιρεία θα επικεντρωθεί στην ανάπτυξη παραδοσιακά περιζήτητων διεθνών υπηρεσιών μεταφοράς χρημάτων, ανέφερε σε ανακοίνωσή της η WU, σύμφωνα με όσα μεταδίδουν τα πρακτορεία Reuters και Tanjug, τα οποία επικαλείται η ΕΡΤ.

Επίσης, ο μεγαλύτερος δανειστής της Ρωσίας, η Sberbank, δήλωσε την περασμένη εβδομάδα ότι έχει ξεκινήσει μια υπηρεσία μεταφοράς χρημάτων μέσω Alipe της Κίνας, χρησιμοποιώντας αριθμούς τηλεφώνου, η οποία επιτρέπει διασυνοριακές συναλλαγές σε περισσότερες από 30 χώρες. Παρόμοιες υπηρεσίες προσφέρουν και άλλες ρωσικές τράπεζες, όπως η Tinkoff Bank, η οποία λειτουργεί μόνο διαδικτυακά.