Οι λάτρεις της Disney μπορούν τώρα να ζήσουν στο περίφημο σπίτι του Walt Dinsey, βάζοντας, ωστόσο, βαθιά το χέρι στην τσέπη καθώς είναι διαθέσιμο προς ενοικίαση έναντι 40.000 δολαρίων το μήνα.

Πρόκειται για το πρώτο σπίτι του Walt Disney στο Λος Άντζελες, όπου εκείνος και η σύζυγός του Λίλιαν μεγάλωσαν τα δύο τους παιδιά.

Συγκεκριμένα ο Disney και η οικογένειά του έζησαν στο σπίτι αυτό από το 1932 έως το 1950 και μοιάζει σαν να είναι πραγματικά βγαλμένο από τα κλασικά του κινούμενα σχέδια. Μάλιστα, η αρχιτεκτονική και οι λεπτομέρειες του σπιτιού λέγεται ότι τον ενέπνευσαν για μερικούς από τους πιο αγαπημένους του χαρακτήρες, όπως η Χιονάτη, η Μαίρη Πόπινς και ο Γουίνι το Αρκουδάκι.

Μέσα στο σπίτι του Walt Disney

Η κατοικία αποτελείται από τέσσερα υπνοδωμάτια, πέντε μπάνια και είναι συνολικής επιφάνειας 6.400 τ.μ. Σχεδιάστηκε από τον καλλιτέχνη και αρχιτέκτονα Frank Crowhurst και διαθέτει ένα εντυπωσιακό διώροφο σαλόνι, ένα home theater (ιδανικό για την προβολή μιας αγαπημένης ταινίας της Disney!) και άφθονη αίγλη παλιού Χόλιγουντ.

Λέγεται ότι ο Ντίσνεϊ παρακολουθούσε στο σπίτι του κινηματογραφικές ταινίες από τις παραγωγές του. Η διαμονή του στην έπαυλη συνέπεσε με την άνθιση των Walt Disney Studios που τα χαρακτήρισε ως σημαντικό παράγοντα στην παραγωγή ταινιών. Κλασικές ταινίες όπως η Χιονάτη και οι επτά νάνοι, ο Πινόκιο, ο Ντάμπο και ο Μπάμπι γυρίστηκαν όσο ο Ντίσνεϊ ζούσε σε αυτό το σπίτι.

Το εσωτερικό του σπιτιού εξακολουθεί να διαθέτει θολωτές οροφές με δοκάρια, τοίχους με ξύλινη επένδυση, τζάκι από τούβλα και τα αυθεντικά παράθυρα με θέα τον ορίζοντα του Λος Άντζελες.

Οι χώροι περιλαμβάνουν περιποιημένους διαδρόμους, πισίνα, τραπεζαρία καλυμμένη με πέργκολα και γκαράζ 10 αυτοκινήτων. Ο κισσός σκαρφαλώνει στο εξωτερικό του σπιτιού και στην πέργκολα, γεγονός που εξασφαλίζει ότι το σπίτι ανταποκρίνεται στην παρομοίωση σαν «παραμύθι».

Υπάρχει επίσης ένα σπιτάκι παιχνιδιού με θέμα τη Χιονάτη, το οποίο ο διάσημος Γουόλτ κατασκεύασε για τις κόρες του.

Ο σημερινός ιδιοκτήτης είναι ο Timur Bekmambetov, ένας σκηνοθέτης με καταγωγή από το Καζακστάν, ο οποίος αγόρασε το σπίτι το 2011. Είπε στο The Hollywood Reporter το 2016 ότι ο Disney ήταν «ένας οραματιστής άνθρωπος» και ότι «εφηύρε έναν ολόκληρο κόσμο». Το πρακτορείο ανέφερε επίσης ότι ο Bekmambetov γέμισε το σπίτι με σκίτσα χαρακτήρων της Disney και πολλά είδωλα του Μίκυ Μάους.

Πιστεύεται ότι ο Γουόλτ έχτισε το σπίτι κατά παραγγελία αφού έμαθε ότι η σύζυγός του ήταν έγκυος στο πρώτο τους παιδί. Αν και το σπίτι ολοκληρώθηκε το 1932, δυστυχώς έχασαν το μωρό. Αργότερα καλωσόρισαν δύο παιδιά: Η Diane Marie γεννήθηκε το 1933 και υιοθέτησαν την κόρη τους Sharon Mae το 1936.

Η εφημερίδα Orange County Register, η οποία αναφέρθηκε στην ιστορία του ακινήτου το 2021, υπογράμμισε ότι το σπίτι είναι εμπνευσμένο από τη γαλλική Νορμανδία, χτίστηκε σε μόλις 2 μήνες και κόστισε τότε 50.000 δολάρια. Σχεδιάστηκε από τον αρχιτέκτονα Frank Crowhurst, ο οποίος βοήθησε επίσης στη δημιουργία των κεντρικών γραφείων της Walt Disney Co.

Το σπίτι έχει χρησιμοποιηθεί για γυρίσματα τα τελευταία χρόνια και περιστασιακά είναι ανοιχτό για το κοινό για ειδικές εκδηλώσεις που ανακοινώνονται στη σελίδα του στο Facebook.

Διαβάστε περισσότερα