Πτωτικά κινούνται οι δείκτες της Wall Street μετά την ανακοίνωση για τον πληθωρισμό που ξεπέρασε τις προσδοκίες και ενώ συνεχίζεται η περίοδος παρουσίασης των εταιρικών αποτελεσμάτων.

Συγκεκριμένα, ο δείκτης τιμών καταναλωτή αυξήθηκε κατά 0,3% σε μηνιαία βάση, την στιγμή που οι αναλυτές σε έρευνα του Dow Jones ανέμεναν αύξηση κατά 0,2%. Σε ετήσια κλίμακα, ο πληθωρισμός στις ΗΠΑ τον προηγούμενο μήνα διαμορφώθηκε στο 3,1%, ενώ οι αναλυτές ανέμεναν αύξηση κατά 2,9%. Ο δομικός πληθωρισμός, που εξαιρεί τις ευμετάβλητες τιμές των τροφίμων και της ενέργειας, αυξήθηκε κατά 0,4% σε μηνιαία και κατά 3,9% σε ετήσια βάση. Οι αναλυτές σε έρευνα του Dow Jones ανέμεναν αύξηση κατά 0,3% και 3,7% αντίστοιχα.

Στον απόηχο των ανακοινώσεων, την ανιούσα πήραν οι αποδόσεις των αμερικανικών κρατικών ομολόγων, με την απόδοση του 10ετούς να ενισχύεται κατά 10 μονάδες βάσης στο 4,269%, ενώ η απόδοση του 2ετούς ενισχύθηκε στο 4,601%.

Σε αυτό το πλαίσιο, ο Dow Jones κάνει «βουτιά» 339 μονάδων ή 0,88% στις 28.457 μονάδες, ο S&P 500 υποχωρεί 1,17% στις 4.962 μονάδες και ο Nasdaq υποχωρεί 280 μονάδες ή 1,76% στις 15.662 μονάδες.

Επιχειρηματικά νέα

Κέρδη που επιβεβαίωσαν τις εκτιμήσεις και πωλήσεις που τις ξεπέρασαν ανακοίνωσε η Coca-Cola Company για το τέταρτο τρίμηνο του 2023, καθώς οι υψηλότερες τιμές βοήθησαν την εταιρεία αναψυκτικών να ξεπεράσει την πτώση των πωλήσεων στη Βόρεια Αμερική. Ειδικότερα, τα προσαρμοσμένα κέρδη ανά μετοχή διαμορφώθηκαν στα 49 σεντς, επιβεβαιώνοντας τις εκτιμήσεις, με τα έσοδα να διαμορφώνονται στα 10,85 δισ. δολάρια από τα 10,68 δισ. δολάρια που ανέμεναν οι αναλυτές, καταγράφοντας αύξηση 7,2%. Τα καθαρά κέρδη υποχώρησαν στα 1,97 δισ. δολάρια, ή 46 σεντς ανά μετοχή, χαμηλότερα από τα 2,03 δισ. δολάρια, ή 47 σεντς ανά μετοχή την ίδια περίοδο του προηγούμενου έτους.

Στον αντίποδα, χαμηλότερα από τις εκτιμήσεις των αναλυτών διαμορφώθηκαν τα κέρδη αλλά και τα έσοδα της Hasbro στο δ’ τρίμηνο του 2023, καθώς η μειωμένη ζήτηση αποτυπώθηκε στην σημαντική κάμψη των πωλήσεων τόσο ψηφιακών όσο και επιτραπέζιων παιχνιδιών. Πιο αναλυτικά, τα καθαρά έσοδα της εταιρείας -η οποία μεταξύ άλλων διατηρεί τα δικαιώματα της Monopoly– για το δ’ τρίμηνο διαμορφώθηκαν στα 1,29 δισ. δολάρια, καταγράφοντας ετήσια μείωση της τάξης του 23%. Οι αναλυτές ανέμεναν έσοδα ύψους 1,36 δισ. δολαρίων, σύμφωνα με έρευνα της LSEG (πρώην Refinitiv). Τα προσαρμοσμένα κέρδη της Hasbro για το τρίμηνο Οκτωβρίου – Δεκεμβρίου εξαιρουμένων των έκτακτων στοιχείων διαμορφώθηκαν στα 0,38 δολάρια/μετοχή έναντι εκτίμησης 0,66 δολαρίων/μετοχή, καθώς η εταιρεία βρέθηκε αντιμέτωπη με μειωμένες παραγγελίες από κολοσσούς του λιανεμπορίου όπως η Walmart και η Target

Διαβάστε ακόμη: