Η Wall Street έκλεισε την Παρασκευή με μικρά κέρδη, με τον S&P 500 να καταγράφει την τρίτη διαδοχική εβδομάδα κερδών σε μια γενικότερα καλή εβδομάδα για τους δείκτες.

Συγκεκριμένα, ο βιομηχανικός Dow Jones παρέμεινε αμετάβλητος στις 34.947 μονάδες, ο S&P 500 ενισχύθηκε ελαφρώς στο +0,13% κλείνοντας στις 4.514 μονάδες, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq πρόσθεσε 0,08% φτάνοντας στις 14.124 μονάδες.

Σε επίπεδο εβδομάδας, οι S&P 500 και Nasdaq πρόσθεσαν τουλάχιστον 2,3%, ενώ ο Dow Jones ενισχύθηκε κατά 2%, έχοντας λάβει ώθηση από τα στοιχεία για τον πληθωρισμό Οκτωβρίου στις ΗΠΑ -ο οποίος σε μηνιαία βάση παρέμεινε αμετάβλητος ενώ σε ετήσια βάση διαμορφώθηκε στο 3,2%, πέφτοντας στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων δύο ετών.

Τα στοιχεία αυτά έδωσαν ελπίδα στους επενδυτές ότι τα χειρότερα σε ό,τι αφορά τον πληθωρισμό, αλλά και τη σκληρή νομισματική πολιτική της Fed, έχουν περάσει. «Νομίζω ότι το θέμα για το υπόλοιπο του έτους δεν είναι αν θα τελειώσουμε με ένα μικρό ράλι, διότι φαίνεται πιθανό ότι όντως θα τελειώσουμε με μικρό ράλι», είπε στο CNBC ο Scott Ladner, επικεφαλής επενδύσεων στην Horizon Investments.

Όπως διευκρίνισε, ο ίδιος πιστεύει πως η συζήτηση θα επικεντρωθεί γύρω από το ποιος θα είναι ο επόμενος ηγέτης της αγοράς: «Θα είναι οι μικρές κεφαλαιοποιήσεις και οι αναδυόμενες [αγορές], κάτι σαν τους χαμένους του 2023; Ή μήπως θα έχουμε μια συνέχιση του ράλι των μεγάλων κεφαλαιοποιήσεων της τεχνολογίας που είχαμε ουσιαστικά όλον το χρόνο;», συμπλήρωσε.

Στο ταμπλό, άλμα 30,5% σημείωσε η Gap μετά την ανακοίνωση των καλύτερων από τα αναμενόμενα αποτελέσματα για το γ’ τρίμηνο. Στον αντίποδα, πτώση κατά σχεδόν 35,5% κατέγραψε η μετοχή της ChargePoint, του δικτύου φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων, μετά την ανακοίνωση ανακατατάξεων και τη μείωση των προβλέψεων για τα έσοδα του τρίτου τριμήνου.

Η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς ομολόγου μειώθηκε κατά μία μονάδα βάσης στο 4,42%, ενώ το 2ετές πρόσθεσε πέντε μονάδες βάσης, ανεβαίνοντας στο 4,89%. Στα εμπορεύματα, αμετάβλητος έμεινε ο χρυσός, με την τιμή spot να διαμορφώνεται στα 1.981 δολάρια ανά ουγγιά. Σε επίπεδο εβδομάδας, το πολύτιμο μέταλλο ενισχύθηκε κατά 2,2%.

Τέλος, σημαντική άνοδο σημείωσε το πετρέλαιο, με το αργό WTI Δεκεμβρίου να κερδίζει 4,1% στα 75,89 δολάρια ανά βαρέλι και το brent Ιανουαρίου να ανεβαίνει 4,1% στα 80,61 δολάρια ανά βαρέλι. Στην εβδομάδα το WTI και brent έχασαν 1,7% και 1% αντίστοιχα, καταγράφοντας την τέταρτη εβδομάδα απωλειών.

Διαβάστε ακόμη: