Η Wall Street, με ένα απρόσμενο τελικό «γύρισμα» στους δείκτες που τους απομάκρυνε από τα υψηλά τους «ντύθηκε» τελικά στα κόκκινα. Άλλωστε, μετά το εντυπωσιακό ράλι της προηγούμενης εβδομάδας, είναι σαφές πως οι ρυθμοί έχουν… περιοριστεί με τους επενδυτές να περιμένουν και την αργία του ρωμαιοκαθολικού Πάσχα, την ερχόμενη Κυριακή.

Στο ταμπλό, ο Dow Jones σημείωσε μικρή πτώση 0,08% στις 39.282 μονάδες, ο S&P 500 έχασε 0,28% φτάνοντας τις 5.203 μονάδες και ο Nasdaq διαμορφώθηκε στις 16.315 μονάδες μειωμένος κατά 0,42%.

Στις αγορές ομολόγων, οι τάσεις ήταν μεικτές. Η απόδοση του 10ετούς υποχώρησε ελαφρά στο 4,23%, ενώ του 2ετούς αυξήθηκε ανεπαίσθητα στο 4,589%.

Πάντως, με μόλις δύο συνεδριάσεις να απομένουν για την ολοκλήρωση του Μαρτίου, δεδομένου πως την Παρασκευή η αγορά θα είναι κλειστή για τη Μεγάλη Παρασκευή των Καθολικών, είναι σχεδόν βέβαιο ότι και αυτός ο μήνας θα «κλείσει» με θετικά πρόσημα για όλους τους δείκτες. Θα είναι, μάλιστα, ο πέμπτος συνεχόμενος μήνας με κέρδη, ένα θεαματικό σερί που ουδείς αναλυτής είχε τολμήσει να υπολογίσει.

Με τα μέχρι τώρα νούμερα, ο S&P 500 θα αποσπάσει τα σκήπτρα του μήνα με κέρδη άνω του 2% που τον κρατούν πάνω από το ιστορικό όριο των 5.200 μονάδων, ενώ ακολουθεί ο Nasdaq με άνοδο 1,8% και ο Dow με μικρότερη αύξηση κατά 0,8%.

Λαμβάνοντας υπόψη και την τονωτική ένεση της επικείμενης (αργά ή γρήγορα) νομισματικής χαλάρωσης από τη Federal Reserve, ο επικεφαλής επενδυτικός αναλυτής της Oppenheimer, Τζον Στόλτζφους, προχώρησε σε επί τα βελτίω αναθεώρηση του στόχου που θέτει για τον S&P 500, εκτιμώντας ότι ο δείκτης θα φτάσει τις 5.500 μονάδες μέχρι τα τέλη της χρονιάς.

Η εκτίμηση αυτή προκάλεσε έντονες συζητήσεις στην αγορά δεδομένου πως αποτελεί την υψηλότερη τιμή στόχο για το δείκτη από αναλυτή ή οίκο. Η αμέσως χαμηλότερη εκτίμηση από την BofA αλλά και την UBS (σύμφωνα πάντα με τα βασικά τους σενάρια) τοποθετείται στις 5.400 μονάδες.

Σημειωτέον πως από την είσοδο του 2024, ο S&P 500 έχει καταγράψει όχι ένα, όχι δύο, αλλά αισίως 20 ρεκόρ μέσα σε λιγότερο από τρεις μήνες!

Σε επίπεδο μετοχών, στους μεγάλους πρωταγωνιστές η Krispy Kreme με άλμα της τάξεως του 40%, ήτοι την υψηλότερη επίδοση στην ιστορία της, καθώς ανακοινώθηκε σημαντική συνεργασία της με την αλυσίδα των McDonald’s.

Από κοντά με άνοδο άνω του 30% και η μετοχή της Trump Media στην πρεμιέρα της στον Nasdaq, που θα διασφαλίσει στον Ντόναλντ Τραμπ τα χρήματα που χρειάζεται για την κάλυψη των νομικών του εξόδων, αλλά και της ακριβής προεκλογικής του εκστρατείας.

Στις κερδισμένες ξεχώρισε επίσης η McCormick λόγω των καλών οικονομικών της επιδόσεων και η Reddit, που μετά το επιτυχημένο IPO και τη δυναμική έναρξη της διαπραγμάτευσης της, την περασμένη εβδομάδα, συνέχισε ανοδικά με επιπλέον κέρδη 15% σήμερα.

Στον αντίποδα στις χαμένες βρέθηκε η μετοχή της Boeing, καθώς το χθεσινό της άλμα μετά την είδηση της αναδιάρθρωσης στη διοίκηση της με την απομάκρυνση, μεταξύ άλλων, του διευθύνοντα συμβούλου Ντέιβ Καλχούν, αποδείχτηκε βραχύβια. Η εταιρεία δέχτηκε νέο πλήγμα, αυτή τη φορά από τον οίκο αξιολόγησης Moody’s που την έθεσε υπό αναθεώρηση για πιθανή υποβάθμιση.

Επίσης σημαντικές πιέσεις δέχτηκε η μετοχή της UPS λόγω της εκτίμησης για μειωμένα έσοδα φέτος, αλλά και η Canada Goose που ανακοίνωσε δραστικές περικοπές κατά 17% στο προσωπικό της.

Διαβάστε ακόμη: