Διασωληνωμένη στη ΜΕΘ του νοσοκομείου «Ερυθρός Σταυρός» νοσηλεύεται η 16χρονη που έπεσε σε κώμα μετά από κατανάλωση «κοκτέιλ» σκληρών ναρκωτικών.

Η ανήλικη νοσηλεύεται από την περασμένη Τετάρτη και οι γιατροί δίνουν μάχη για να την κρατήσουν στη ζωή.

Μάλιστα, ρεπορτάζ της εκπομπής «Super Κατερίνα» με την Κατερίνα Καινούργιου αναφέρει πως η 16χρονη είναι κόρη δημοσιογράφου, με την οικογένεια να είναι συντετριμμένη για το γεγονός. Η 16χρονη βρέθηκε στο νοσοκομείο, αφού πήρε το ναρκωτικό «σίσα» σε συνδυασμό με άλλες ουσίες.

Ο Σταύρος Μπαλάσκας, σε σύνδεσή του με την εκπομπή ανέφερε πως «όταν το παιδί έφτασε στο νοσοκομείο, ήταν νεκρό και την επανέφεραν. Τώρα είναι σε βαθύ κώμα. Ανακάτεψε ναρκωτικά με σίσα που γίνεται με διαλύτη από υγρά μπαταρίας».

Βύρωνας: Προφυλακιστέοι οι δύο κατηγορούμενοι για την υπόθεση της 16χρονης

Για τα άτομα της συμμορίας, ο ίδιος πρόσθεσε πως οι δύο από αυτούς είναι 17χρονοι, ενώ οι υπόλοιποι ενήλικες, ενώ πρόσθεσε πως οι ποινές τους θα είναι τεράστιες, αν η 16χρονη φύγει από τη ζωή.

Η κατάσταση της υγείας της χαρακτηρίζεται ως ιδιαίτερα σοβαρή και για την υπόθεση συνελήφθησαν πέντε άτομα, εκ των οποίων οι δύο κρίθηκαν προφυλακιστέοι και οι υπόλοιποι τρεις αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους ή χωρίς ενώ όπως μετέδωσε ο Alpha, οι Αρχές εντόπισαν στα κινητά τηλέφωνα των συλληφθέντων και φωτογραφίες με διάφορες ναρκωτικές ουσίες.

Βύρωνας: Τα SMS που αντάλλαξαν οι φίλοι της 16χρονης – «Πού να ήξερα ότι θα ήταν η τελευταία φορά;»

Στο μεταξύ, στο «φως» της δημοσιότητας, από την εκπομπή Tlive, ήρθαν τα γραπτά μηνύματα που αντάλλαξαν φίλοι της 16χρονης, μετά τη μεταφορά της στο νοσοκομείο εξαιτίας της υπερβολικής δόσης ναρκωτικών που κατανάλωσε.

Τα μηνύματα μετά τη μεταφορά της 16χρονης στο νοσοκομείο:

-Δεν παίζει να την χτύπησε κανείς

-Αυτό.

-Πάνω ή κάτω την είδες;

-Πάνω.

-Στο κρεβάτι;

-Στον καναπέ.

-Όλοι εκεί ήσασταν;

-Ναι, αλλά εγώ κοιμόμουν μέσα.

-Άκουσες καμιά φασαρία, τίποτα τέτοιο πριν;

-Και με ξύπνησαν και την βρήκα έτσι. Όχι.

-Ή να ήταν κανείς φρικαρισμένος. Πω, πω έτσι θα χτύπησε έλεος ρε…

-Γ…

-Πόση ώρα περίμενες;

-15 λεπτά.

-Και δε σου μίλαγε καθόλου ρε;

-Τίποτα, σαν να κοιμάται…

-Αναίσθητη ήταν;

-Ναι…

-Με το που σε ξύπνησαν φύγανε όλοι; Δεν έγινε τίποτα στο ενδιάμεσο; Δεν σου είπε κανείς τι φάση;

-Όχι…

-Ρε φίλε το μόνο που μου έρχεται στο μυαλό είναι ότι χτύπησε σε κανένα έπιπλο, λιποθύμησε και απλά έτρεξε πολύ αίμα.

Στην εκπομπή προβλήθηκαν και κάποια μηνύματα που ανταλλάχθηκαν, αφού έγινε γνωστή η κατάσταση της υγείας της έφηβης.

Τα μηνύματα αφού έγινε γνωστή η κατάσταση της υγείας της:

-Υπερβολική δόση ηρωίνης και κοκαΐνης έπαθε. Σε παρακαλώ μπορούμε να αράξουμε, δεν είμαι καλά…

-Είμαι στου Δ… τώρα. Ρε σε παρακαλώ, ηρέμησε. Πρόσεχε…

-Και αράξαμε τούμπανα χθες οι δυο μας. Πού να ήξερα ότι θα ήταν η τελευταία φορά;

-Ρε… θα κλάψω. Μπρο, όχι.

Βύρωνας: Η αποκαλυπτική κατάθεση φίλης της 16χρονης που είναι σε κώμα

Αν και κατά τη διάρκεια των απολογιών τους οι πέντε κατηγορούμενοι φέρονται να αρνήθηκαν ότι έδωσαν ναρκωτικά στην ανήλικη προκειμένου να αποφύγουν τις κατηγορίες της διακεκριμένης διακίνησης περί ναρκωτικών, της βαριάς σωματικής βλάβης λόγω διακίνησης ναρκωτικών σε ανήλικη, της συμμορίας και της παράβασης του νόμου περί όπλων, φίλη της 16χρονης που βρισκόταν στο διαμέρισμα στον Βύρωνα το βράδυ της 5ης Νοεμβρίου, αποκαλύπτει στην κατάθεση της ότι το θύμα είχε κάνει χρήση ενός φαρμάκου κατά της επιληψίας, σύμφωνα με το protothema.gr.

Η φίλη της ανήλικης που εξετάστηκε από ειδικό ψυχολόγο είπε ότι η 16χρονη, την ίδια μέρα, λίγη ώρα πριν μεταβεί στο διαμέρισμα στον Βύρωνα, έκανε χρήση «σίσα» και κάνναβης στο Άλσος Αιγάλεω. Εκεί την είχε οδηγήσει ένα άτομο με το προσωνύμιο «Lori» και ένας ακόμη ονόματι «Χρήστος», προτού καταλήξουν όλοι μαζί στο διαμέρισμα του Βύρωνα. Στο διαμέρισμα συνάντησαν δυο ακόμα πρόσωπα μεταξύ των οποίων κι έναν που είναι γνωστός ως ο «Αλβανός».

«Μέσα στο σπίτι έκαναν χρήση κάνναβης» είπε στην κατάθεση της η φίλη της 16χρονης και πρόσθεσε ότι η ανήλικη είχε κάνει χρήση ηρωίνης και Lyrica, ένα φάρμακο που χρησιμοποιείται κατά της επιληψίας και χρησιμοποιείται από ανθρώπους για να αντιμετωπίσουν τις δυσκολίες που προκύπτουν από τη ζωή στον δρόμο.

Η φίλη της 16χρονης υποστήριξε στην κατάθεση της ότι οι τρεις φερόμενοι διακινητές ναρκωτικών που ήταν παρόντες στο διαμέρισμα, μεταξύ των οποίων και «ο Αλβανός» εγκατέλειψαν τον χώρο όταν η ανήλικη έπεσε λιπόθυμη στο πάτωμα για να αποφύγουν πιθανή σύλληψη τους από την Αστυνομία.

Βύρωνας: «Μου είπε ότι έκανε μια βλακεία» λέει μητέρα συλληφθέντα

Η μητέρα ενός εκ των συλληφθέντων μίλησε στον Alpha.

«Δεν ξέρω πώς έγινε. Με πήρε τηλέφωνο λέει ”ρε μάνα δεν είμαι καλά”. Του λέω ”μην πήρες πάλι τα ίδια φάρμακα”. ”Έχω κάνει μια βλακεία”, μου λέει, ”δεν λέγεται”. ”Να μου το πεις” λέω. Μου το έκλεισε και δεν με ξαναπήρε. Δεν ξέρω τι να πω, έχω τρελαθεί κι εγώ, έχει τρελαθεί το παιδί. Δεν είναι το παιδί μου αυτό, δεν το μεγάλωσα έτσι το παιδί μου. Είχε πει θα κάνει αποτοξίνωση. Εγώ τον μεγάλωσα με χίλια ζόρια, χωρίς φαΐ, χωρίς ψωμί. Έκανα δύο δουλειές με έναν πατέρα μεθυσμένο».

Βύρωνας: «Είχαν κάνει τη κόρη μου πειραματόζωο»

Σύμφωνα με την κατάθεση της μητέρας του κοριτσιού τα μέλη της συμμορίας αρκετές φορές καθοδηγούσαν την 16χρονη στο πώς θα συμπεριφερθεί αλλά ακόμα και στο πώς θα μιλήσει στη μητέρα της.

Στην ίδια κατάθεση η μητέρα της ανήλικης κατανομάζει τρία πρόσωπα που έσπρωξαν την κόρη της στο κόσμο των ναρκωτικών και προσπάθησαν με κάθε τρόπο να την εγκλωβίσουν σε ένα αδιέξοδο που οι ίδιοι κατάφεραν να δημιουργήσουν με τις μεθόδους τους. Πρόκειται για τα πρόσωπα που την προμήθευαν με ναρκωτικές ουσίες, σύμφωνα πάντα με την κατάθεση της μητέρας.

Σε άλλο σημείο της κατάθεσης της, η μητέρα της 16χρονης αναφέρει ότι οι κατηγορούμενοι χρησιμοποιούσαν την κόρη της ως πειραματόζωο, για να δοκιμάζουν, δηλαδή, πάνω της διάφορες μίξεις ναρκωτικών με αποτέλεσμα να την κάνουν υποχείριο τους.

Βύρωνας: Είχε εκδοθεί missing alert για την 16χρονη

Για την 16χρονη είχε εκδοθεί missing alert μετά από εξαφάνισή της και κατόπιν αιτήματος της οικογένειας της στις 13 Οκτωβρίου 2023.

Σύμφωνα με το δελτίο Τύπου που είχε εκδοθεί τότε, το ανήλικο κορίτσι είχε εξαφανιστεί μεσημεριανές ώρες από την περιοχή του Χαϊδαρίου Αττικής με αποτέλεσμα, οκτώ μέρες αργότερα, να εκδοθεί missing alert από το Χαμόγελο του Παιδιού σε συνεννόηση με τους γονείς της.

Διαβάστε ακόμη: