Bρέθηκε ο πίνακας «Το κορίτσι με το μπαλόνι» του Βρετανού καλλιτέχνη Banksy, που την περασμένη εβδομάδα εκλάπη από γκαλερί του Λονδίνου όπου φιλοξενείτο.

Ο πίνακας εκλάπη στις 8 Σεπτεμβρίου και σήμερα η αστυνομία ανακοίνωσε ότι συνέλαβε δύο άνδρες 47 και 53 ετών που ευθύνονται για την κλοπή του έργου.

Το «Κορίτσι με Μπαλόνι» αποτελείται από μια σειρά έργων τέχνη

Το ιδιαίτερα αναγνωρισμένο έργο του Bansky, παρουσιάζει μια νεαρή κοπέλα να κρατά ένα κόκκινο μπαλόνι σε σχήμα καρδιάς. Το «Κορίτσι με το Μπαλόνι» αποτελείται από μια σειρά έργων τέχνης, με το έργο στην γκαλερί του δυτικού Λονδίνου να είναι μία από τις πολλαπλές εκδοχές.

Το συγκεκριμένο έργο εμφανίστηκε για πρώτη φορά στους δρόμους της γειτονιάς Shoreditch του Λονδίνου το 2002, με τον Banksy να δημιουργεί εκδοχές του πίνακα στα νότια του Λονδίνου το 2004 και στο ισραηλινό φράγμα της Δυτικής Όχθης το 2005.

Μια άλλη εκδοχή του πίνακα έγινε πρωτοσέλιδο το 2018, όταν αυτοκαταστράφηκε στο τέλος μιας δημοπρασίας στην οποία είχε πωληθεί για 1,1 εκατομμύρια λίρες Αγγλίας.

Το έργο του Banksy σύντομα θα επιστραφεί στην γκαλερί

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της αστυνομίας, ο πίνακας ήταν το μόνο αντικείμενο που κλάπηκε και σύντομα αναμένεται να επιστραφεί στην γκαλερί.

Οι κατηγορούμενοι έχουν ήδη παρουσιαστεί στο δικαστήριο όπου αφέθηκαν ελεύθεροι με εγγύηση, ενώ στη συνέχεια θα παρουσιαστούν ενώπιον του δικαστή στις 9 Οκτωβρίου.

Ο καλλιτέχνης του δρόμου Banksy έγινε γνωστός για τα γκράφιτι με πολιτικά θέματα που δημιούργησε σε εξωτερικούς χώρους. Η ταυτότητά του παραμένει ανεπιβεβαίωτη και έτσι κυκλοφορούν πολλές εικασίες στο διαδίκτυο σχετικά με τον ίδιο.

Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που κάποιο από τα έργα του γίνεται «στόχος» καθώς όλες τους οι δημιουργίες είναι ιδιαίτερης αξίας.

Διαβάστε ακόμη: