Η τοιχογραφία του Banksy στο βόρειο Λονδίνο, που είχε εμφανιστεί την περασμένη εβδομάδα και βανδαλίστηκε μέσα σε λίγες ώρες, προστατεύεται πίσω από πλαστικό και περιβάλλεται από μια κατασκευή με ξύλινες σανίδες.

Ο Banksy δημιούργησε το έργο τέχνης στην πλευρά ενός κτιρίου κατοικιών στο Φίνσπουρι Παρκ στις 17 Μαρτίου. Λίγες ημέρες αργότερα άγνωστοι πέταξαν λευκή μπογιά. Η τοιχογραφία έχει πλέον καλυφθεί με πλαστικό από τον ιδιοκτήτη του κτιρίου, αναφέρει ο Guardian.

Ο Banksy ισχυρίστηκε ότι η τοιχογραφία είναι δική του σε ανάρτησή του στο Instagram.

Στο φόντο ενός κλαδεμένου δέντρου, ο δημιουργός έχει γεμίσει έναν γκρίζο πελώριο τοίχο με πράσινο χρώμα. Όλη αυτή η πράσινη μάζα δίνει την ψευδαίσθηση ότι είναι το φύλλωμα του δέντρου, ενώ το έργο συμπληρώνεται από μια ανθρώπινη φιγούρα, η οποία κρατά έναν σωλήνα υψηλής πίεσης, από όπου υποτίθεται ότι έχει βγει όλο αυτό το χρώμα.

Εκπρόσωπος του τοπικού συμβουλίου δήλωσε ότι «το έργο τέχνης του Banksy έχει προσελκύσει τεράστιο πλήθος κόσμου. Πρέπει να προστατευτεί η τέχνη αλλά να προστατευτούν οι κάτοικοι της περιοχής από τις επιπτώσεις του αριθμού των επισκεπτών».

Ο Banksy είναι ένας από τους πιο διάσημους καλλιτέχνες στον κόσμο, αλλά η ταυτότητά του παραμένει -επίσημα τουλάχιστον- άγνωστη.

Διαβάστε ακόμη: