Ένας ερασιτέχνης κυνηγός θησαυρών από τη Βρετανία ανακάλυψε ένα εξαιρετικά σπάνιο αντικείμενο της Εποχής του Χαλκού που ήταν αδύνατο να πιστέψει. Πρόκειται για μια πρωτόγονη πόρπη ρουχισμού, το ένα από τα μόλις επτά που έχουν βρεθεί στη χώρα. Ο Jonathan Needham ανακάλυψε το αντικείμενο, που ζυγίζει 110 γραμμάρια και έχει μήκος μόλις 13 εκατοστών, σε ένα αγροτεμάχιο στο Ellastone της Αγγλίας. Είναι σχεδόν αδύνατο να βρεθεί κάποιο παρόμοιο αντικείμενο, με πιθανότητες περίπου μίας στο ένα δισεκατομμύριο.

Ο ίδιος ο Νeedham δήλωσε: «Αυτό ξεπέρασε και τα πιο τρελά μου όνειρα. Είναι απίστευτο». «Μόλις είχα μπει στο αυτοκίνητο όταν καταλάβαμε πόσο πολύτιμο ήταν. Άρχισα να φωνάζω και να χειροκροτώ, οι γύρω μας πέρασαν για τρελούς. Στο σπίτι κάναμε λίγη ακόμα έρευνα και βρήκαμε ότι ήταν πραγματικός θησαυρός».

Ο Jonathan εξήγησε ότι δεν κοιμήθηκε καθόλου εκείνο το βράδυ. Ανέφερε ότι οι πιθανότητες να κερδίσει στην κλήρωση ήταν πολύ μεγαλύτερες από το να βρεις κάτι τόσο σπάνιο. Από τότε, το αντικείμενο έχει μεταφερθεί στο Βρετανικό Μουσείο στο Λονδίνο και αναμένεται να πωληθεί σε μια δημοπρασία έναντι ενός σημαντικού ποσού χρημάτων. Ο Jonathan ελπίζει ότι θα μπορέσει να οικονομήσει αρκετά χρήματα για να απολαύσει ένα καλοκαίρι στην Καραϊβική.

Διαβάστε ακόμη: