Η Βρετανία προοδεύει απέναντι στη μετάλλαξη Όμικρον του κορονοϊού και εξετάζει να μειώσει την περίοδο απομόνωσης στις πέντε ημέρες, δήλωσε σήμερα ο πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον επισημαίνοντας ωστόσο ότι ο αριθμός των νοσηλευομένων με COVID-19 αυξάνεται.

Σε ερώτηση σχετικά με τη μείωση της περιόδου απομόνωσης από τις επτά στις πέντε ημέρες ο Τζόνσον απάντησε: «Το εξετάζουμε», αλλά υπογράμμισε πως η κυβέρνηση θα ακολουθήσει τις επιστημονικές υποδείξεις.

Ακόμη, ο Μπόρις Τζόνσον τόνισε ότι «Πρέπει να βεβαιωθούμε ότι θα διώξουμε την Όμικρον. Κάνουμε εξαιρετική πρόοδο. Αλλά οι 18.000 νοσούντες με COVID αυτή τη στιγμή που βρίσκονται στο νοσοκομείο… αυτός ο αριθμός είναι πολύ αυξημένος και αυξάνεται και άλλο», σημειώνοντας ότι πιθανόν το 30% των ανθρώπων αυτών μολύνθηκαν μέσα στο νοσοκομείο.

Βρετανία: 141.472 νέα κρούσματα COVID-19 την Κυριακή – 97 νέοι θάνατοι

Σημειώνεται ότι χθες Κυριακή η Βρετανία ανακοίνωσε 141.472 νέα κρούσματα του COVID-19 την Κυριακή, έναντι 146.390 κρουσμάτων το Σάββατο, ενώ ο αριθμός των νέων θανάτων που αναφέρθηκαν μειώθηκε σε 97 από 313, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία που μετέδωσε το Reuters.

Η Βρετανία βρίσκεται αντιμέτωπη με ένα κύμα κρουσμάτων που συνδέονται με τη μετάλλαξη Όμικρον του COVID-19 τις τελευταίες εβδομάδες, αν και τα ποσοστά θανάτων ήταν χαμηλότερα από ό,τι κατά τη διάρκεια προηγούμενων κυμάτων της νόσου.

Περίπου 1,217 εκατομμύρια άνθρωποι βρέθηκαν θετικοί στον κορωνοϊό κατά τη διάρκεια της προηγούμενης εβδομάδας, 6,6% περισσότεροι από την εβδομάδα που προηγήθηκε, ενώ ο αριθμός των θανάτων αυξήθηκε κατά 30,9% και ανήλθε σε 1.295.

Βρετανία: Στρατιώτες καλύπτουν τα κενά στα νοσοκομεία

Μόλις πριν από δυο ημέρες, ο Μπόρις Τζόνσον είχε εκφράσει την ελπίδα του ότι η Αγγλία θα καταφέρει να αντιμετωπίσει το κύμα της Όμικρον χωρίς την επιβολή lockdown. Όμως παραδέχτηκε την τεράστια πίεση που θα δεχτεί αυτόματα το Εθνικό Σύστημα Υγείας (NHS). Σήμερα ήδη οι βρετανικές ένοπλες δυνάμεις δέχτηκαν να στείλουν μέχρι το τέλος του μήνα, τουλάχιστον 200 στρατιωτικούς αποκλειστικά για τα νοσοκομεία του Λονδίνου.

Είναι αλήθεια πως εδώ και ημέρες τα κρούσματα στο Ηνωμένο Βασίλειο βρίσκονται σταθερά πάνω από τις 180.000, ενώ και οι εισαγωγές στα νοσοκομεία μέσα σε μία εβδομάδα έχουν αυξηθεί σχεδόν κατά 65%. Tώρα στα νοσοκομεία όλης της χώρας βρίσκονται 17.988 ασθενείς με κόβιντ και από αυτούς οι 4.000 βρίσκονται μόνο στην πρωτεύουσα.