Ο Βρετανός πρωθυπουργός, Μπόρις Τζόνσον, δήλωσε σήμερα πως τα εμβόλια κατά του κορωνοϊού δεν θα καταστούν υποχρεωτικά ακόμα κι αν οι αντιεμβολιαστές αποθαρρύνουν τον κόσμο από το να εμβολιαστεί.
Ο Τζόνσον είπε πως θέλει να πείσει τους ανθρώπους που διστάζουν να εμβολιαστούν, όμως την όλη προσπάθεια κάνουν δυσκολότερη όσοι διασπείρουν παραπληροφόρηση.
Ο πρωθυπουργός της Βρετανίας είπε σε δημοσιογράφους: «Θέλω μια εθελοντική προσέγγιση σε αυτή τη χώρα και θα διατηρήσουμε μια εθελοντική προσέγγιση…».
«Όμως, τι τραγωδία να έχουμε όλη αυτήν την πίεση στο NHS (Εθνική Αρχή Υγείας)… και να έχεις ανθρώπους εκεί έξω να ξεστομίζουν εντελώς παράλογα πράγματα σχετικά με τον εμβολιασμό… Και νομίζω είναι καιρός εγώ (και η) κυβέρνηση να τους ζητήσουμε εξηγήσεις για ό,τι κάνουν. Είναι απολύτως λάθος. Είναι εντελώς αντιπαραγωγικό».
«Άγγιξαν» τις 200.000 τα κρούσματα κορωνοϊού στη Βρετανία
Σημειώνεται ότι χθες Τετάρτη τα κρούσματα στη Βρετανία «άγγιξαν» τις 200.000, αύξηση που οφείλεται κατά πολύ εξαιτίας της εξάπλωσης της παραλλαγής Όμικρον στη χώρα.
Όπως ανακοινώθηκε τα ημερήσια κρούσματα στη Βρετανία ανήλθαν σε 194.747, ενώ κατεγράφησαν και 334 θάνατοι από Covid-19, τις τελευταίες 24 ώρες.
Σχολιάζοντας τα αποτελέσματα, ο πρωθυπουργός της Μεγάλης Βρετανίας, Μπόρις Τζόνσον τόνισε ότι στο μέλλον θα χρειαστεί εμβόλιο που να αντιμετωπίζει κάθε παραλλαγή του κορωνοϊού.
Τζόνσον: Μπορούμε να αντιμετωπίσουμε χωρίς lockdown τον κορωνοϊό
Ο Μπόρις Τζόνσον διεμήνυσε σε συνέντευξη Τύπου από τη Ντάουνινγκ Στριτ ότι «Η μάχη με τον κορωνοϊό δεν έχει τελειώσει».
Παράλληλα, εστίασε στις αυξημένες μολυνσεις που οδηγούν στην αποδιοργάνωση διάφορων τομέων, λόγω των πολλών ελλείψεων που προκύπτουν.
«Έχουμε τη δυνατότητα να αντιμετωπίσουμε την Όμικρον χωρίς να κλείσουμε τη χώρα» τόνισε ο Τζόνσον στη συνέντευξη Τύπου, εμμένοντας στις θέσεις περί αποφυγής του ολικού «κλεισίματος» παρά τις πιέσεις των υγειονομικών. Στο κόμμα του, πάντως, οι πιο συντηρητικοί Τόρις φέρεται να ασκούν βέτο για την αποφυγή λήψης περαιτέρω μέτρων.
«Μπορούμε να αφήσουμε ανοιχτά σχολεία και επιχειρήσεις και να βρούμε τρόπο να συμβιώνουμε με τον ιό. Εργαζόμαστε πάνω στο θέμα των ελλείψεων που θα πλήξουν τομείς λόγω των αυξημένων μολύνσεων» συμπλήρωσε ο Βρετανός πρωθυπουργός.
Η βρετανική κυβέρνηση καταρτίζει, επίσης, πλάνο ώστε 100.000 εργαζόμενοι σε καίριους τομείς να υποβάλλονται καθημερινά σε τεστ για τον κορωνοϊό.