Η Βρετανία ανακοίνωσε σήμερα κυρώσεις σε 65 ακόμη Ρώσους και επιχειρήσεις, ανάμεσα τους ο όμιλος Wagner των Ρώσων μισθοφόρων -που θεωρείται ο ιδιωτικός στρατός του Βλαντιμίρ Πούτιν- και η Alfa Bank, η μεγαλύτερη ιδιωτική τράπεζα της Ρωσίας.

Στόχος των νέων κυρώσεων, όπως ανακοίνωσε η υπουργός Εξωτερικών του Ηνωμένου Βασιλείου, Λιζ Τρας έχουν ως στόχο την αποκοπή «ζωτικών βιομηχανιών που τροφοδοτούν την πολεμική μηχανή του Πούτιν». .

Μερικά από τα άτομα, στα οποία επιβλήθηκαν κυρώσεις περιλαμβάνουν την Polina Kovaleva, θετή κόρη του Ρώσου υπουργού Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ, τον δισεκατομμυριούχο μεγιστάνα του πετρελαίου Eugene Shvidler και τον Herman Gref, διευθύνοντα σύμβουλο της μεγαλύτερης ρωσικής τράπεζας Sberbank.

Αντιμέτωπη με κυρώσεις είναι και η Galina Danilchenko, η οποία διορίστηκε από τη Ρωσία ως δήμαρχος της Μελιτόπολης στην Ουκρανία μετά την απαγωγή του πραγματικού δημάρχου. Μάλιστα, είναι το πρώτο άτομο που το Ηνωμένο Βασίλειο επιβάλει κυρώσεις για συνεργασία με ρωσικές δυνάμεις στην Ουκρανία.

Σημειώνεται ότι το Ηνωμένο Βασίλειο έχει πλέον επιβάλει κυρώσεις σε περισσότερους από 1.000 Ρώσους και επιχειρήσεις στις τέσσερις εβδομάδες από την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία.

«Αυτοί οι ολιγάρχες, οι επιχειρήσεις και οι μισθωμένοι τραμπούκοι είναι συνένοχοι στη δολοφονία αθώων πολιτών και είναι σωστό να πληρώσουν το τίμημα», επισήμανε η Λιζ Τρας.