Η Λιζ Τρας, σε δηλώσεις της στο BBC, υποστήριξε ότι η Δύση πρέπει να σταματήσει πάση θυσία τον Πούτιν και δήλωσε επιφυλακτική για την πορεία των ειρηνευτικών συνομιλιών.

«Είμαι επιφυλακτική ως προς τις ειρηνευτικές συνομιλίες ενόσω ο Πούτιν συνεχίζει τον πόλεμο στην Ουκρανία. Πρέπει να εφαρμόσει μια εκεχειρία και να αποσύρει τα στρατεύματά του για να ληφθούν σοβαρά υπόψη αυτές οι ειρηνευτικές συνομιλίες. Πρέπει να σταματήσουμε τον Πούτιν πάση θυσία», δήλωσε χαρακτηριστικά η Βρετανίδα υπουργός Εξωτερικών.

Μάλιστα, η κ. Τρας προανήγγειλε περαιτέρω βρετανικές κυρώσεις, λέγοντας ότι «έχουμε περισσότερα άτομα στη λίστα μας» καθώς και εταιρείες που πρέπει να στοχεύσουμε, ενώ κάλεσε τους συμμάχους να κάνουν περισσότερα.

«Εξουθενωτική επίδραση στη ρωσική οικονομία» θα έχουν οι κυρώσεις από το Ηνωμένο Βασίλειο και άλλα δυτικά έθνη, όπως ανέφερε η υπουργός Εξωτερικών της Βρετανίας, Λιζ Τρας, ωστόσο σημείωσε ότι αυτό προέτρεψε τους συμμάχους να προχωρήσουν περαιτέρω.

«Αυτό που γνωρίζουμε είναι ότι τα σχέδια του Βλαντιμίρ Πούτιν δεν πάνε όπως τα είχε υπολογίσει. Η Ρωσία δε σημειώνει την αναμενόμενη πρόοδο» επισήμανε η ίδια προσθέτοντας ότι οι κυρώσεις που έχει επιβάλει η Δύση λειτουργούν.

«Έχουν μια εξουθενωτική επίδραση στη ρωσική οικονομία… Αυτές οι κυρώσεις έχουν αρχίσει πραγματικά να πονάνε», σχολίασε.