Βρετανία: Η Ελλάδα πρώτος προορισμός για καλοκαιρινές διακοπές. Μετά από την ανακοίνωση από τον Μπόρις Τζόνσον του «σχεδίου εξόδου» από το lockdown , οι μεγάλες ταξιδιωτικές και οι αεροπορικές εταιρείες είδαν το ενδιαφέρον των Βρετανών να εκτοξεύεται. Πρώτος προορισμός η Κρήτη.

Η αεροπορική εταιρεία Εasyjet δημοσίευσε τον τετραπλασιασμό των αεροπορικών κρατήσεων και την αύξηση μέχρι και 630% στα πακέτα διακοπών μέσα σε ελάχιστες ώρες. Για την ΤUI, μια από τις μεγαλύτερες ταξιδιωτικές εταιρείες, χθες ήταν η καλύτερη ημέρα από πλευράς κρατήσεων των τελευταίων μηνών
ενώ η Τhomas Cook ανέφερε ότι η επισκεψιμότητα στην ιστοσελίδα της διπλασιάστηκε.

Ραγδαία αύξηση κρατήσεων σε πτήσεις και πακέτα διακοπών μέσα σε λίγες ώρες

Και για τις τρεις εταιρείες οι κορυφαίοι προορισμοί σε αυτό το κύμα αναζητήσεων είναι η Ισπανία, η Ελλάδα και η Τουρκία, με τον διευθύνοντα σύμβουλο της Εasyjet Γιόχαν Λουντγκρεν να δηλώνει στο BBC ότι η Κρήτη βρίσκεται στις πρώτες θέσεις των προτιμήσεων. Ο Αύγουστος είναι ο μήνας με τις περισσότερες κρατήσεις και ακολουθεί ο Ιούλιος και ο Σεπτέμβριος. Κάτι που φαντάζει λογικό, αφού σύμφωνα με το πλάνο της κυβέρνησης οι διεθνείς πτήσεις θα απελευθερωθούν από τις 17 Μαϊου, ενώ μέχρι τις 31 Ιουλίου θα έχουν λάβει την πρώτη δόση του εμβολίου όλοι οι ενήλικες.

Εμβολιαστικό διαβατήριο

Την ίδια ώρα η κυβέρνηση εξετάζει την έκδοση εμβολιαστικού διαβατηρίου σε συνεννόηση με τις κυβερνήσεις άλλων χωρών με στόχο την διευκόλυνση των ταξιδιωτών, ενώ υπάρχει και το ενδεχόμενο να χρησιμοποιείται πιστοποιητικό εμβολιασμού και εντός των συνόρων σε χώρους εστίασης και κοινωνικών εκδηλώσεων, ώστε να ενεργοποιηθεί η οικονομία. Όπως είναι γνωστό, σχετική πρόταση έχει καταθέσει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης

Και για τους δύο τομείς εγείρονται ερωτηματικά σχετικά με τον τρόπο εφαρμογής τους, σε θέματα ηθικής και ιδιωτικότητας. Η κυβέρνηση χθες δήλωσε ότι το τοπίο θα ξεκαθαριστεί στις 12 Απριλίου, ημερομηνία έναρξης του δεύτερου σταδίου άρσης των μέτρων.

Δείτε όλες τις  τελευταίες Ειδήσεις από την  Ελλάδα και τον  Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο  Radar.gr.