Σε δηλώσεις του στο βρετανικό τηλεοπτικό δίκτυο Sky News o υφυπουργός Ναντίμ Ζαχάουι, αρμόδιος για τον εμβολιασμό των Βρετανών κατά του κορωνοϊού, κάλεσε να αποφεύγονται οι κρατήσεις για διακοπές στο εξωτερικό προς ώρας.

Ο κ. Ζαχάουι πρόσθεσε ότι αργότερα την Τρίτη θα ανακοινωθούν και πολύ αυστηρά περιοριστικά μέτρα για τις αφίξεις στη Βρετανία από το εξωτερικό, που σίγουρα θα αφορούν στον περιορισμό σε ειδικά ξενοδοχεία καραντίνας επί 10 ημέρες όσων προέρχονται από το εξωτερικό.

Είναι βέβαιο ότι η 10ήμερη καραντίνα θα αφορά αφίξεις από την Πορτογαλία, τη Νότια Αφρική και τη Νότια Αμερική, σύμφωνα με το BBC. Ωστόσο δεν αποκλείεται να επεκταθεί σε όλες τις αφίξεις από το εξωτερικό.

«Θεωρώ ότι είναι εξαιρετικά νωρίς για τις διακοπές του καλοκαιριού», είπε ο Βρετανός αξιωματούχος. «Έχουμε ακόμη 37.000 ανθρώπους που νοσηλεύονται με Covid-19 αυτή τη στιγμή και είναι υπερβολικά νωρίς ακόμη και να κάνουμε εκτιμήσεις για το καλοκαίρι,» πρόσθεσε ο κ. Ζαχάουι.

Αξιοσημείωτο είναι πως η Βρετανία είναι παραδοσιακά η δεύτερη μεγαλύτερη αγορά για τον ελληνικό τουρισμό, μετά τη Γερμανία. Επομένως, είναι προφανής η κρισιμότητα των δηλώσεων αυτών τη στιγμή που ο Ελληνικός τουρισμός αναμένει σύντομα τις πρώτες καλοκαιρινές κρατήσεις για την ερχόμενη σεζόν, ελπίζοντας σε αυτές για την ανάκαμψή του.