Στην ανάπτυξη επέστρεψε η οικονομία του Ηνωμένου Βασιλείου, η οποία αναπτύχθηκε κατά 0,2% τον Αύγουστο σε μηνιαία βάση, σύμφωνα με τα έκτακτα στοιχεία που δημοσίευσε την Παρασκευή η Εθνική Στατιστική Υπηρεσία.

Το ακαθάριστο εγχώριο προϊόν ήταν σύμφωνο με τις προσδοκίες των οικονομολόγων που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters, οι οποίοι προέβλεπαν ανάπτυξη 0,2%.

Τους τρεις μήνες έως τον Αύγουστο, η οικονομική ανάπτυξη της Βρετανίας επεκτάθηκε επίσης κατά 0,2%, σε σύγκριση με το 0,5% που είχε καταγραφεί τους τρεις μήνες έως τον Ιούλιο.

Η στερλίνα υποχώρησε ελαφρώς έναντι του δολαρίου ΗΠΑ μετά την ανακοίνωση, σημειώνοντας πτώση 0,05% στα 1,3052 δολάρια έως τις 8:03 π.μ. ώρα Λονδίνου.

Οι αποδόσεις των κρατικών ομολόγων του Ηνωμένου Βασιλείου σημείωσαν επίσης πτώση, με το 10ετές να διαπραγματεύεται γύρω στο 4,212%, έχοντας σημειώσει μεγάλη άνοδο τις τελευταίες ημέρες.

Η υπουργός Οικονομικών Ρέιτσελ Ριβς εξέφρασε την ικανοποίησή της για τα στοιχεία, λέγοντας ότι η επιστροφή της οικονομίας στην ανάπτυξη αποτελεί τη «νούμερο ένα προτεραιότητα της κυβέρνησης».

Διαβάστε ακόμη: