Ακτιβιστές υπέρ της Παλαιστίνης κατέστρεψαν πίνακα με το πορτρέτο του λόρδου Μπάλφουρ, στη Κέμπριζ. Πρόκειται για τον πολιτικό από την Βρετανία που τασσόταν υπέρ ενός ανεξάρτητου Ισραήλ.

Συγκεκριμένα, μέλη της ομάδας Palestine Action πήγαν την Παρασκευή (8/3) στο Κολέγιο Τρίνιτι στο Κέμπριζ και προκάλεσαν φθορές στον πίνακα. Σε βίντεο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου, φαίνεται μια γυναίκα να βάφει με κόκκινη μπογιά και στη συνέχεια να σκίζει τον πίνακα, με σουγιά.

Η οργάνωση “Palestine Action” ανέφερε σε δήλωσή της ότι η καταστροφή του πίνακα αποσκοπούσε στο να εγείρει την προσοχή «στην αιματοχυσία του Παλαιστινιακού λαού αφότου εκδόθηκε η Διακήρυξη Μπάλφουρ», ειδικά υπό το φως της τρέχουσας σύγκρουσης στη Γάζα.

Εκπρόσωπος του Trinity College του Κέμπριζ, στους αποφοίτους του οποίου συγκαταλέγονται ο ίδιος ο Μπάλφουρ αλλά και ο βασιλιάς Κάρολος, ανέφερε ότι το πανεπιστήμιο «λυπάται για τη ζημιά που προκλήθηκε σε ένα πορτρέτο του Άρθουρ Τζέιμς Μπάλφουρ κατά τις ώρες λειτουργίας του κοινού» και ότι είχε ειδοποιήσει την αστυνομία. Η αστυνομία του Κέμπριτζ έστειλε επιθεωρητές στο στο σημείο για να ερευνήσουν το περιστατικό.

Διαβάστε ακόμη: