Μια καθηγήτρια έχασε τη ζωή της όταν ένας 13χρονος μαθητής επιτέθηκε και μαχαίρωσε συνολικά τέσσερις καθηγητές και δύο συμμαθητές του σε δημόσιο σχολείο του Σάο Πάολο της Βραζιλίας, έκανε γνωστό ο υπουργός Δημόσιας Ασφάλειας Γκουιγιέρμε Ντερίτε.

Μετά το συμβάν, ο έφηβος οδηγήθηκε σε αστυνομικό τμήμα για να ανακριθεί, παρουσία των γονέων του.

Οι άλλοι καθηγητές δεν κινδυνεύουν ενώ τα τραύματα των μαθητών είναι ήσσονος σημασίας, όπως έκανε γνωστό ο πολιτειακός υπουργός Παιδείας Ρενάτο Φέντερ. Ο ίδιος πρόσθεσε ότι ακόμη είναι πολύ νωρίς για να κάνει εικασίες για το κίνητρο της επίθεσης, προσθέτοντας ότι η υπόθεση ερευνάται από την αστυνομία.

Βραζιλία: Η στιγμή της επίθεσης

Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες, η παρέμβαση της 71χρονης καθηγήτριας σε καβγά που είχε με συμμαθητή του φαίνεται να είναι το κίνητρο για τη δολοφονική επίθεση σε βάρος της από τον 13χρονο.

Σύμφωνα με μαθητή του σχολείου ο 13χρονος δράστης, ο οποίος εκτός από την καθηγήτρια επιτέθηκε με μαχαίρι σε άλλα πέντε παιδιά, λίγες ημέρες πριν την επίθεσή του είχε τσακωθεί με συμμαθητή του τον οποίο είχε αποκαλέσει «καρφί».

«Ο χαρακτηρισμός αυτός δεν άρεσε στο άλλο παιδί με αποτέλεσμα να καβγαδίσουν» περιέγραψε ο μαθητής προσθέτοντας ότι στον καβγά παρενέβη η 71χρονη. Τότε ο 13χρονος δράστης, σύμφωνα με την ίδια μαρτυρία, ενοχλήθηκε από την παρέμβαση της 71χρονης και είπε ότι θα κάνει κάτι γι’ αυτό.

Η στιγμή της επίθεσης έχει καταγραφεί από κάμερα ασφαλείας που δείχνει τον 13χρονο να ορμάει στην 71χρονη και να την χτυπάει με το μαχαίρι στην πλάτη και το λαιμό πριν, στη συνέχεια, να επιτεθεί σε άλλα παιδιά στην τάξη.

Σύμφωνα με την τοπική αστυνομία ο 13χρονος, ο οποίος είχε προσφάτως μεταφερθεί από άλλο σχολείο, έψαχνε για ημέρες το πώς θα μπορούσε να αποκτήσει όπλο μέσω διαδικτύου.

Σημειώνεται ότι προς τιμήν της καθηγήτριας κηρύχθηκε τριήμερο πένθος.

Υπό κανονικές συνθήκες η στρατιωτική αστυνομία θα μετέφερε την καθηγήτρια σε νοσοκομείο με ελικόπτερο όμως επειδή είχε υποστεί ανακοπή η μεταφορά της έγινε με αυτοκίνητο, με αποτέλεσμα να αφήσει την τελευταία της πνοή στον δρόμο, είπε ο Ντερίτε μιλώντας σε δημοσιογράφους έξω από το σχολείο, στα δυτικά του Σάο Πάολο.

Η φονική επίθεση σταμάτησε χάρη στην παρέμβαση μιας άλλης καθηγήτριας η οποία ακινητοποίησε τον 13χρονο ενώ αυτός είχε στα χέρια του ένα άλλο παιδί.

«Ήταν μια ηρωική πράξη. Τον ακινητοποίησε και φρόντισε να του πάρει το μαχαίρι. Χωρίς αυτήν την ηρωική ενέργεια, η τραγωδία αυτή θα ήταν σίγουρα πολύ μεγαλύτερη», πρόσθεσε ο υπουργός.

Διαβάστε ακόμη: