Οι μετοχές υποχώρησαν την Πέμπτη, καθώς αναζωπυρώθηκαν οι φόβοι μετάδοσης στον χώρο των περιφερειακών τραπεζών. Οι επενδυτές αφομοίωσαν επίσης την αύξηση των επιτοκίων κατά 25 μονάδες βάσης και τα σχόλια της Federal Reserve μετά τη συνεδρίασή της την Τετάρτη.

Ο βιομηχανικός μέσος όρος Dow Jones υποχώρησε 343 μονάδες, ή 1%. Ο S&P 500 υποχώρησε 0,9% και ο Nasdaq Composite σημείωσε πτώση 0,6%.

Μετοχές της PacWest μειώθηκαν κατά περισσότερο από 41%.

Η πτώση ήρθε μετά την είδηση ότι η τράπεζα της Καλιφόρνια έχει αξιολογήσει στρατηγικές επιλογές, συμπεριλαμβανομένης μιας πιθανής πώλησης σε δυνητικούς επενδυτές. Οι μετοχές της περιφερειακής τράπεζας εγκαταλήφθηκαν απο τους μετόχους και την ίδια ώρα το SPDR S&P Regional Bank ETF (KRE) σημείωσε πτώση σχεδόν 9%.

Πιθανότατα δεν θα υπάρξει ανάπαυλα για τον ταλαιπωρημένο περιφερειακό τραπεζικό τομέα έως ότου η Fed μειώσει τα επιτόκια, δήλωσε ο Jeffrey Gundlach, Διευθύνων Σύμβουλος της DoubleLine.

Από το κλείσιμο της Silicon Valley Bank τον Μάρτιο, η First Republic εντάχθηκε στις τάξεις των αποτυχημένων περιφερειακών τραπεζικών ιδρυμάτων και πρόσφατα ανέλαβε τη διαχειρισή της η JPMorgan Chase.

«Αφήνοντας τα επιτόκια τόσο υψηλά θα επεκτείνει απλώς αυτό το άγχος», δήλωσε ο CEO της DoubleLine.

Καθώς η Fed προχώρησε στη 10η αύξηση των επιτοκίων σε αυτόν τον κύκλο, η κεντρική τράπεζα φάνηκε να χρησιμοποιεί ηπιότερη γλώσσα της για μελλοντικές αυξήσεις. Ο πρόεδρος Τζερόμ Πάουελ σχολίασε ότι μπορεί να είναι πολύ νωρίς για μείωση.

«Εμείς στην επιτροπή έχουμε την άποψη ότι ο πληθωρισμός θα μειωθεί όχι τόσο γρήγορα», είπε σε συνέντευξη Τύπου μετά τη συνεδρίαση. «Θα πάρει κάποιο χρόνο, και σε αυτόν τον κόσμο, εάν αυτή η πρόβλεψη είναι σε γενικές γραμμές σωστή, δεν θα ήταν σκόπιμο να μειώσουμε τα επιτόκια και δεν θα μειώσουμε τα επιτόκια».

Διαβάστε περισσότερα