Τα κρυπτονομίσματα διεύρυναν την πτώση τους, προκαλώντας ένα κύμα ρευστοποιήσεων.

«Οι αγορές κρυπτονομισμάτων κινήθηκαν απότομα πτωτικά, προκαλώντας μια ρευστοποίηση που καθοδηγείται από τη μόχλευση», δήλωσε ο Στίβεν Λούμπκα, επικεφαλής ιδιωτικών πελατών και οικογενειακών γραφείων της Swan Bitcoin. «Η κίνηση φαίνεται ότι ξεκίνησε από μια σημαντική πτώση του ethereum», συμπλήρωσε.

Σύμφωνα με την CoinGlass, η προθεσμιακή αγορά κατέγραψε ρευστοποιήσεις σε long ether ύψους 93,52 εκατομμυρίων δολαρίων, γεγονός που αναγκάζει τους επενδυτές να πωλούν τα περιουσιακά τους στοιχεία στην τιμή αγοράς για να ρυθμίσουν τα χρέη τους. Περίπου 85,93 εκατομμύρια δολάρια έχουν καταγραφεί σε ρευστοποιήσεις bitcoin.

Παρ’ όλα αυτά, το bitcoin εξακολουθεί να καταγράφει φετινή αύξηση κατά 39%, ενώ η αύξηση του ether κυμαίνεται στο 7%.

«Αυτό είναι ακριβώς το είδος των ρευστοποιήσεων και της δράσης των τιμών που βλέπουμε στις bull markets», δήλωσε ο Ράιαν Ράσμουσεν, αναλυτής της Bitwise Asset Management.

Ο Αύγουστος, ένας τυπικά ήσυχος μήνας για τα κρυπτονομίσματα και τα περιουσιακά στοιχεία κινδύνου, ήταν ιδιαίτερα ευμετάβλητος φέτος.

Ωστόσο, τα κρυπτονομίσματα είναι συνηθισμένα σε μεγάλες υποχωρήσεις κατά τη διάρκεια των bull markets. Το bitcoin εξακολουθεί να κυμαίνεται σε ένα «άνετο» εύρος τιμών μεταξύ 55.000 και 70.000 δολαρίων.

Ορισμένοι συμμετέχοντες στην αγορά σημείωσαν ότι η υποχώρηση των κρυπτονομισμάτων επιταχύνθηκε όταν έγινε γνωστό ότι ομοσπονδιακό σώμα ενόρκων των ΗΠΑ εξέδωσε αναθεωρημένο κατηγορητήριο κατά του πρώην προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, όσον αφορά την υπόθεση προσπάθειας παρέμβασης στο εκλογικό αποτέλεσμα του 2020.

Σημειωτέον πως, σύμφωνα με το CNBC, o Τραμπ έχει ταχθεί δημόσια υπέρ των κρυπτονομισμάτων. Η αντιπρόεδρος και υποψήφια των Δημοκρατικών, Κάμαλα Χάρις, δεν έχει ακόμη μοιραστεί την άποψή της για τον κλάδο.

«Στους συναλλασσόμενους δεν αρέσει η αστάθεια και συχνά αποφεύγουν το ρίσκο και επενδύουν σε μετρητά σε τέτοια περιβάλλοντα», δήλωσε ο Μπαρτόζ Λιπίνσκι, διευθύνων σύμβουλος της πλατφόρμας συναλλαγών κρυπτογράφησης Cube.Exchange. 

Διαβάστε ακόμη: