Ισχυρή πτώση καταγράφει προσυνεδριακά η μετοχή της Tesla, καθώς η πολυαναμενόμενη εκδήλωση της εταιρείας για το ρομποταξί – ο διευθύνων σύμβουλος Elon Musk παρουσίασε το αυτοκινούμενο Cybercab – δεν κατάφερε να εντυπωσιάσει τους επενδυτές.

O τίτλος της εταιρείας κατασκευής ηλεκτρικών οχημάτων σημειώνει πτώση 6%, σύμφωνα με τα στοιχεία του CNBC.

Τα αποκαλυπτήρια

Ο Musk έκανε τα αποκαλυπτήρια του Cybercab -ένα χαμηλό, ασημί διθέσιο όχημα, που δεν έχει τιμόνια ή πεντάλ.  Το πλάνο προβλέπει ότι το αυτοκίνητο θα είναι ικανό να οδηγεί μόνο του και αυτόνομα όταν κυκλοφορήσει.

Ο ισχυρός άνδρας της Tesla δήλωσε ότι η εταιρεία ελπίζει να αρχίσει να παράγει το Cybercab πριν από το 2027, αλλά δεν έδωσε λεπτομέρειες σχετικά με το πού θα κατασκευάζονται τα αυτοκίνητα. Είπε ότι οι καταναλωτές θα μπορούν να αγοράσουν ένα Tesla Cybercab σε τιμή κάτω των 30.000 δολαρίων.

Δήλωσε επίσης ότι η Tesla θα έχει «μη εποπτευόμενο FSD» στο Τέξας και την Καλιφόρνια το επόμενο έτος στα ηλεκτρικά οχήματα Model 3 και Model Y της εταιρείας. Το FSD (Full Self-Driving) είναι το κορυφαίο σύστημα υποβοηθούμενου οδηγού της Tesla, το οποίο διατίθεται σήμερα σε «εποπτευόμενη» έκδοση για τα ηλεκτρικά οχήματα της Tesla.

Η τεχνολογία εξακολουθεί να απαιτεί έναν άνθρωπο στο τιμόνι, έτοιμο να κατευθύνει ή να φρενάρει ανά πάσα στιγμή.

Δεν εντυπωσίασε

Αντιδρώντας στα αποκαλυπτήρια της Πέμπτης, οι αναλυτές της Barclays δήλωσαν ότι οι αποκαλύψεις απέτυχαν να αναδείξουν οποιεσδήποτε βραχυπρόθεσμες ευκαιρίες για την Tesla, δίνοντας αντίθετα προτεραιότητα στο όραμα του Musk για ένα μέλλον πλήρως αυτόνομης οδήγησης.

«Όπως αναμενόταν, όπως και οι προηγούμενες παρουσιάσει προϊόντων της Tesla, η εκδήλωση ήταν φτωχή σε λεπτομέρειες και αντ’ αυτού έδωσε έμφαση στο όραμα που στηρίζει τις προσπάθειες ανάπτυξης της Tesla στον τομέα της AI/AV [αυτόνομα οχήματα]», έγραψαν οι αναλυτές της Barclays στις ΗΠΑ, σύμφωνα με το CNBC.

Διαβάστε ακόμη: