Η διαπραγμάτευση των μετοχών της βρετανικής Metro Bank ανεστάλη για λίγο δύο φορές νωρίτερα σήμερα Πέμπτη, σε μια ασταθή συνεδρίαση κατά την οποία η μετοχή υποχώρησε περισσότερο από 29% από το κλείσιμο της Τετάρτης.

Έκτοτε περιόρισαν ελαφρώς τις απώλειες, αφού ξανάρχισαν να διαπραγματεύονται λίγο μετά τις 9:00 π.μ. ώρα Λονδίνου.

Το Χρηματιστήριο του Λονδίνου, στο οποίο είναι εισηγμένη η μετοχή, επιβεβαίωσε στο CNBC ότι οι σύντομες αναστολές διαπραγμάτευσης προκλήθηκαν από τους μηχανισμούς του διακόπτη κυκλώματος λόγω της έκτασης της ασταθούς πτώσης.

Τα Limit down ακολούθησαν αναφορές ότι η τράπεζα προσπαθούσε να συγκεντρώσει 600 εκατομμύρια £ (727 εκατομμύρια δολάρια) σε χρέη και ίδια κεφάλαια, σύμφωνα με το Reuters. Η αμφισβητούμενη τράπεζα, η οποία ξεκίνησε το 2010, έχει κεφαλαιοποίηση κάτω των 100 εκατομμυρίων λιρών.

Η Metro Bank ανέφερε σε ανακοίνωσή της ότι εξετάζει επί του παρόντος «τον καλύτερο τρόπο να ενισχύσει τους κεφαλαιουχικούς της πόρους», με ιδιαίτερη έμφαση σε ένα ομόλογο 350 εκατομμυρίων λιρών που θα λήξει τον Οκτώβριο του 2025.

Οι επενδυτές διαπραγματεύτηκαν περισσότερες από 1,6 εκατομμύρια μετοχές αμέσως μετά το άνοιγμα του χρηματιστηρίου την Πέμπτη, σύμφωνα με το FactSet. Συνήθως, λιγότερες από 100.000 μετοχές της Metro Bank αλλάζουν χέρια κάθε ώρα.

Οι μετοχές της τράπεζας έχουν χάσει περίπου τα δύο τρίτα της αξίας τους από τα μέσα Φεβρουαρίου. Η Metro Bank αποτιμήθηκε στα 87 εκατομμύρια λίρες από το κλείσιμο της Τετάρτης, σύμφωνα με το Reuters.

Τον περασμένο μήνα, η κύρια ρυθμιστική αρχή της Τράπεζας της Αγγλίας, η Prudential Regulation Authority, πρότεινε ότι ήταν απίθανο να επιτρέψει στον δανειστή να χρησιμοποιήσει τα δικά του μοντέλα εσωτερικού κινδύνου για ορισμένα στεγαστικά δάνεια.

Ως εκ τούτου, η Metro Bank θα υπόκειται σε υψηλότερες κεφαλαιακές απαιτήσεις – μια ανησυχία που έχει επιβαρύνει τους επενδυτές.

Διαβάστε ακόμη: