Στη Βουλή, νωρίτερα σήμερα, σημειώθηκε σφοδρή πολιτική σύγκρουση ανάμεσα στον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Νίκο Ανδρουλάκη, και τον Υπουργό Επικρατείας, Μάκη Βορίδη.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης ανέβηκε στο βήμα και επιτέθηκε στην κυβέρνηση για τις παρακολουθήσεις αλλά και για τη θέση της χώρας μας στο Μεσανατολικό.

Αναφερόμενος, συγκεκριμένα, στο ζήτημα των παρακολουθήσεων, ο κ. Ανδρουλάκης είπε ότι είναι αδιανόητο να κατηγορείται ότι γνώριζε εκ των προτέρων την απόφαση της ΑΔΑΕ για πρόστιμο στην ΕΥΠ. Αντιπαρέβαλε μάλιστα τη δική του γνώση, με αυτή της κυβέρνησης, η οποία κατά τον Ανδρουλάκη διακινεί και υιοθετεί τα δηλητηριώδη κουτσομπολιά του διαδικτύου εναντίον του.

«Μας κατηγορούν για δηλητήριο του διαδικτύου και για κουτσομπολιά. Είδαμε ειδήσεις χθες το βράδυ. Αυτό έγινε τον Ιανουάριο του 2021. Έχει ενδιαφέρον να σκεφτούμε ποιο είναι το πολιτικό πρόσωπο που είναι πίσω από την αποστολή μηνυμάτων για να καταλάβει ο λαός την αγωνία σας να τα βρείτε με τον Βελόπουλο. Περιμένουμε τη διερεύνηση της υπόθεσης από την δικαιοσύνη. Θα κάνω ό,τι περνά από το χέρι μου γιατί σέβομαι τους αγώνες των προγόνων μας για δημοκρατία και ισονομία και κράτος δικαίου».

Παίρνοντας τον λόγο ο κ. Βορίδης ανέφερε «μας λέτε κ. Ανδρουλάκη ότι σέβεστε ο κράτος δικαίου. Μάλιστα. Πώς ακριβώς το σέβεστε όταν επιλέγετε να κάνετε μέρος της πολιτικής αντιδικίας την Ανεξάρτητη Αρχή και να λέτε ότι είναι χειραγωγούμενη είτε από εσάς είτε από εμάς. Υποπίπτετε στο μεγάλο σφάλμα της λήψης του ζητουμένου. Θέλετε, για να είναι καλή η Αρχή, να συμφωνεί με όσα λέτε εσείς αλλά αυτό δεν είναι κράτος δικαίου».

Διαβάστε ακόμη: