Η καθιέρωση του Snow Volley ως επίσημου αθλήματος βρίσκεται στην ημερήσια διάταξη της γενικής συνέλευσης της Βουλγαρικής Ομοσπονδίας Πετοσφαίρισης (BVF), έγραψε ο πρόεδρος της BVF Λιούμπομιρ Γκάνεφ στην επίσημη ιστοσελίδα του οργάνου αυτού. Συνεπώς, οι σύλλογοι του Snow Volley μπορούν να γίνουν μέλη της ομοσπονδίας, όπως εξήγησε.

Το Snow Volley είναι ένα χειμερινό άθλημα που παίζεται από δύο ομάδες τριών παικτών, το οποίο προέρχεται από την Αυστρία ως μια παραλλαγή του beach volley. Το 2015 αναγνωρίστηκε από την Ευρωπαϊκή Συνομοσπονδία Πετοσφαίρισης (CEV). Το περασμένο Σαββατοκύριακο, η Βουλγαρία φιλοξένησε το πρώτο παγκόσμιο πρωτάθλημα snow volley που διοργάνωσε η Βαλκανική Ένωση Πετοσφαίρισης. Στον χώρο που διαμορφώθηκε κοντά στο Όρος Περελίκ, τέσσερις ομάδες γυναικών και άλλες τόσες ανδρών από τη χώρα υποδοχής, τη Ρουμανία και την Τουρκία πήγαν στο χιόνι. Μια βουλγαρική ομάδα, αποτελούμενη από τον Γκεόργκι Φισίνσκι, τον Νικόλα Λαζάροφ και τον Βίλιαν Χάντσεφ, κέρδισε χρυσά μετάλλια στο αγώνισμα των ανδρών.

Η γενική συνέλευση της BVF αναμένεται επίσης να αποφασίσει να μειώσει τον αριθμό των μελών του διοικητικού συμβουλίου από 25 σε 17 και να εγκρίνει έναν προϋπολογισμό-ρεκόρ για το 2023.

Ο Λιούμπομιρ Γκάνεφ εξελέγη πρόεδρος της Βαλκανικής Ένωσης Πετοσφαίρισης στη γενική συνέλευση της BVA στην Κωνσταντινούπολη το Σάββατο. Δήλωσε ότι οι προτεραιότητες της BVA για τους επόμενους 12 μήνες, περίοδος κατά την οποία θα ηγηθεί της ένωσης, είναι η αύξηση του αριθμού των χωρών που συμμετέχουν στα Βαλκανικά Πρωταθλήματα και του αριθμού των τουρνουά beach volley και snow volley υπό την αιγίδα της BVA, καθώς και η υποστήριξη των χωρών που δεν έχουν τη δυνατότητα να συμμετέχουν στα αγωνίσματα.

Διαβάστε περισσότερα