Ελέγχονται για διακίνηση παιδικής πορνογραφίας με θύμα μια 13χρονη, ένας μαθητής και μια μαθήτρια γυμνασίου στη Ρόδο.

Συγκρκριμένα ένας 14χρονος μαθητής φέρεται να είχε σχέση με την 13χρονη μαθήτρια και να βιντεοσκόπησε προσωπικές στιγμές τους, μετά από προτροπή 14χρονης μαθήτριας που τον έπεισε να της στείλει το βίντεο, έναντι 2.000 ευρώ, σύμφωνα με την εφημερίδα «Δημοκρατική».

Τα χρήματα δεν δόθηκαν, ενώ το βίντεο που φέρεται να μαγνητοσκοπήθηκε από τον 13χρονο, πείθοντας το θύμα ότι την ώρα εκείνη έστελνε μήνυμα στην μητέρα του, ακολούθως το απέστειλε στην 14χρονη μαθήτρια. Το βίντεο κυκλοφόρησε στο σχολικό συγκρότημα και συγκεκριμένα σε ομαδική συνομιλία μαθητών στα social media.

Έχει διοριστεί παιδοψυχίατρος-πραγματογνώμονας για την λήψη καταθέσεων από τους ανήλικους, ενώ στο πλαίσιο της ίδιας έρευνας θα καταθέσουν και οι καθηγητές.

Από το σχολείο ενημερώθηκαν οι γονείς του θύματος της βιντεοσκόπησης και η Εισαγγελία, η οποία έδωσε παραγγελία για έρευνα στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρόδου.

Ήδη προ ημερών κατέθεσε στην Ασφάλεια η 13χρονη, ενώ κινήθηκε διαδικασία κατάσχεσης των κινητών τηλεφώνων και ελέγχου τους από τη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών.

Σύμφωνα με τη «Δημοκρατική», το βίντεο φέρεται να τραβήχτηκε την 24η Φεβρουαρίου 2023, το αδίκημα φέρεται να διαπιστώθηκε την 8η Μαρτίου 2023 και η παραγγελία δόθηκε δύο μέρες μετά από την Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ρόδου.

Ο διευθυντής του σχολείου ενημερώθηκε ειδικότερα από σχολική σύμβουλο που έμαθε τι είχε συμβεί κατά τη διάρκεια διαλείμματος.

Διαβάστε περισσότερα