Έπειτα από 21 ώρες οι Έλληνες ταξιδιώτες επιβιβάστηκαν στην πτήση τους και επιστρέφουν στην Ελλάδα από την Ουγγαρία.

Πρόκειται για 100 Έλληνες που ήθελαν να επιστρέψουν αεροπορικώς στην Αθήνα από τη Βουδαπέστη, αλλά η πτήση τους, η οποία επρόκειτο να ξεκινήσει χθες στις 18:25, ακυρώθηκε λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών.

Το αποτέλεσμα ήταν οι ταξιδιώτες να μείνουν «εγκλωβισμένοι» στο διεθνές αεροδρόμιο της Βουδαπέστης, Ferenc Liszt για πολλές ώρες και, μάλιστα, δίχως να έχει προηγηθεί κάποια επίσημη ενημέρωση. Σύμφωνα με πληροφορίες όταν ανακοινώθηκε στους ταξιδιώτες ότι μπορούν να πετάξουν από τη Βουδαπέστη προς την Ελλάδα, αυτοί ξέσπασαν σε χειροκροτήματα.

Να σημειωθεί πως νωρίς σήμερα το πρωί εκπρόσωπος της ελληνικής πρεσβείας στην Ουγγαρία βρέθηκε στο διεθνές αεροδρόμιο της Βουδαπέστης και συνάντησε τους Έλληνες ταξιδιώτες. Τους εξήγησε πως δεν θα μπορούσαν να παρέμβουν και να τους βοηθήσουν με κάποιο τρόπο, καθώς η πτήση είναι ιδιωτικής εταιρείας.

Υπενθυμίζεται πως ένας από τους ταλαιπωρημένους επιβάτες μίλησε στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ, επισημαίνοντας πως δεν είχαν λάβει καμία ενημέρωση για την ακύρωση της πτήσης, ενώ κατήγγειλε πως «μας έχουν αφήσει νηστικούς».

Το αεροδρόμιο της Βουδαπέστης ανακοίνωσε χθες το βράδυ πως «η σφοδρή χιονόπτωση επηρεάζει και το διεθνές αεροδρόμιο. Λόγω των καιρικών συνθηκών, ο διάδρομος 1 χρειάστηκε να κλείσει προσωρινά, αλλά το αεροδρόμιο λειτουργεί πλέον ξανά με δύο διαδρόμους. Ο στόλος εκχιονισμού της Βουδαπέστης καθαρίζει συνεχώς τους διαδρόμους και την πίστα του αεροσταθμού. Οι εταιρείες επίγειας εξυπηρέτησης, επίσης, “ζεσταίνουν” συνεχώς τα αεροσκάφη, αλλά αυτό διαρκεί περισσότερο από το συνηθισμένο, οπότε αναμένονται καθυστερήσεις και ακυρώσεις τις επόμενες ώρες».

Διαβάστε ακόμη: