«Συνεπή» στην ιδεολογία της Αριστεράς χαρακτήρισε ο Υπουργός Εσωτερικών, Μάκης Βορίδης τον γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρη Τζανακόπουλο, με αφορμή τις δηλώσεις του περί «εκκαθαρίσεων» στο Δημόσιο.

Οι προθέσεις του Σύριζα

Σε συνέντευξη που παραχώρησε την Μεγάλη Τρίτη στον ραδιοφωνικό σταθμό Status FM 107.7, ο κ. Βορίδης παρατήρησε ότι οι συγκεκριμένες δηλώσεις αποκαλύπτουν τις πραγματικές προθέσεις του ΣΥΡΙΖΑ που είναι η καθολική κατάληψη όλων των μορφών εξουσίας και έρχονται ως συνέχεια των δηλώσεων του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξη Τσίπρα περί ελέγχου των κρίσιμων αρμών της εξουσίας.
«Στον ΣΥΡΙΖΑ προσπαθούν συγκεκαλυμμένα να παραστήσουν ότι είναι κάτι που δεν είναι και ότι η Αριστερά είναι κάτι που δεν είναι. Επομένως έρχεται κάποια στιγμή μία τέτοια δήλωση η οποία βάζει τα πράγματα στη θέση τους» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Υπουργός.

Ευρωπαϊκή Δημοκρατία η Ελλάδα

Ο κ. Βορίδης τόνισε ότι η Ελλάδα είναι πλέον μία ώριμη δυτική ευρωπαϊκή Δημοκρατία στην οποία άπαντες υφίστανται έναν αρκετά σύνθετο μηχανισμό ελέγχων οι οποίοι είναι αναγκαίοι προκειμένου το κράτος να λειτουργεί με δημοκρατικό τρόπο και να επιτυγχάνει πιο αποτελεσματική και πιο εξισορροπητική διοίκηση, η οποία παράγει καλύτερο διοικητικό προϊόν για τους πολίτες.
«Θέλουμε ένα αυθαίρετο κράτος όπου όποιος εξουσιάζει έχει όλη την εξουσία με την έννοια που το λέει η Αριστερά ή θέλουμε ένα κράτος που έχει δημοκρατικούς ελέγχους, του οποίου η λειτουργία είναι πιο σύνθετη και βαριά, αλλά ταυτόχρονα και πιο αποτελεσματική και πιο εξισορροπητική, γεγονός που συνιστά ένα καλύτερο μοντέλο που με έναν πιο σύνθετο τρόπο παράγει καλύτερο διοικητικό προϊόν για τους πολίτες» διερωτήθηκε ο Υπουργός.

Η κουλτούρα του Σύριζα

Ο κ. Βορίδης σημείωσε τέλος ότι μέρος της κουλτούρας της Αριστεράς είναι ο Άρης Βελουχιώτης, οι εκκαθαρίσεις, η κατάληψη του συνόλου της εξουσίας και ο έλεγχος των αρμών της, επισημαίνοντας ότι ο συγκεκριμένος τρόπος σκέψης που εκφράζει ο ΣΥΡΙΖΑ παραμένει ένα συνολικό και μεγάλο πρόβλημα για την κουλτούρα αυτού του τόπου, μέρος της οποίας εκφράστηκε από την ιδεολογική ηγεμονία της Αριστεράς. Υπογράμμισε δε ότι αυτός ο τρόπος σκέψης βρίσκεται πλέον σε κάμψη και ανέφερε ότι οι πολίτες διαπιστώνουν ότι η πολιτική που εκφράζει και εφαρμόζει σήμερα η Δεξιά διαμορφώνει προϋποθέσεις σημαντικής προόδου μέσω της εξασφάλισης της ευημερίας, της εξασφάλισης περισσότερων ελευθεριών και της διασφάλισης των δικαιωμάτων τους.

Δείτε όλες τις  τελευταίες Ειδήσεις από την  Ελλάδα και τον  Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο  Radar.gr.