Η Νότια Κορέα, οι ΗΠΑ και η Ιαπωνία καταδίκασαν την εκτόξευση πυραύλων, από τη Βόρεια Κορέα.

Ειδικότερα, οι αντιπρόσωποι της Νότιας Κορέας, των Ηνωμένων Πολιτειών και της Ιαπωνίας για τα πυρηνικά καταδίκασαν ως πρόκληση και παραβίαση των ψηφισμάτων του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ τη σημερινή εκτόξευση από τη Βόρεια Κορέα δύο βαλλιστικών πυραύλων μικρού βεληνεκούς, την πιο πρόσφατη σε μια χρονιά όπου καταγράφηκε ρεκόρ δοκιμών.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Εξωτερικών της Νότιας Κορέας, «Η ανάπτυξη πυρηνικών και βαλλιστικών πυραύλων της Βόρειας Κορέας θα οδηγήσει μόνο στην ενίσχυση της συνεργασίας για την ασφάλεια στην περιοχή και στο εξωτερικό», καλώντας τη Βόρεια Κορέα να επιστρέψει στις συνομιλίες.

Σημειώνεται ότι η ανακοίνωση εκδόθηκε μετά την τηλεφωνική επικοινωνία που είχε ο αντιπρόσωπος της Νότιας Κορέας με τους ομολόγους του των ΗΠΑ και της Ιαπωνίας.

Βόρεια Κορέα: Εκτόξευσε δύο βαλλιστικούς πυραύλους 

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα σήμερα έγινε γνωστή η είδηση ότι η Βόρεια Κορέα εκτόξευσε δύο βαλλιστικούς πυραύλους μικρού βεληνεκούς (SRBM) στα ανοικτά της ανατολικής ακτής της την Παρασκευή, ανακοίνωσε ο στρατός της Νότιας Κορέας.

Η είδηση ήρθε εν μέσω ανησυχιών ότι η Πιονγκγιάνγκ ετοιμάζεται να προχωρήσει σε δοκιμή πυρηνικού όπλου.

Οι εκτοξεύσεις σημειώθηκαν στην περιοχή Tongchon στην επαρχία Kangwon, σύμφωνα με  το πρακτορείο ειδήσεων Yonhap της Νότιας Κορέας.

Ο στρατός της Νότιας Κορέας «διατηρεί μια στάση πλήρους ετοιμότητας σε στενή συνεργασία με τις Ηνωμένες Πολιτείες», δήλωσε το νοτιοκορεατικό γενικό επιτελείο σε μήνυμα που εστάλη στους δημοσιογράφους, σύμφωνα με το Yonhap.

Για μήνες, ειδικοί και αξιωματούχοι της Νότιας Κορέας και των ΗΠΑ προειδοποιούν ότι η Πιονγκγιάνγκ ετοιμάζεται να προχωρήσει σε νέα δοκιμή πυρηνικού όπλου, για πρώτη φορά από το 2017. Η Βόρεια Κορέα προχώρησε σε σειρά δοκιμαστικών εκτοξεύσεων πυραύλων τις τελευταίες εβδομάδες. Τον περασμένο μήνα, ένας από τους πυραύλους που εκτοξεύθηκαν πέρασε πάνω από την Ιαπωνία.

Διαβάστε ακόμη: