Το Volvo C40 Recharge αποτελεί την κουπέ έκδοση του πιο μικρού SUV στην οικογένεια της Volvo, του XC40. Μόνο που στην έκδοση C40, το αυτοκίνητο διατίθεται ως αμιγώς ηλεκτρικό.

Oι σχεδιαστικές διαφορές μεταξύ των δύο αυτοκινήτων, εντοπίζονται στο πίσω μέρος, όπου το C 40 ακολουθεί κουπέ προσέγγιση (χωρίς καθαριστήρα το κρύσταλλο) από το τετραγωνισμένο και πιο όρθιο από το επίσης SUV XC 40.

Επίσης, στο αμιγώς ηλεκτρικό είναι και διαφοροποιημένη η μάσκα. Στο ηλεκτρικό είναι κλειστή, καθώς κάτω από το καπό δεν υπάρχει μοτέρ αλλά χώρος για τα καλώδια φόρτισης.

Από πλευράς εξωτερικών διαστάσεων το Volvo C40 σε μήκος/πλάτος/ύψος 4.440/1.873/1.591 με μεταξόνιο 2.702 χλστ. με 171 χλστ. απόσταση από το έδαφος. Παρά το κουπέ τελείωμα της οροφής ο χώρος των αποσκευών βρίσκεται σε καλά επίπεδα, 431 λίτρα. Στο εσωτερικό, ξεχάστε παραδοσιακά μπουτόν και και διακόπτες. Όλα γίνονται από τη μεγάλη κάθετη οθόνη αφής.

Με τι κινείται λοιπόν το ηλεκτροκίνητο Volvo C40. Ένας για τον μπροστινό άξονα και ένας για τον πίσω. Ο ένας με ισχύ 249 ίππων και ο άλλος με 159, συνδυαστικής απόδοσης 408 ίππων με ροπή 670 Nm. To κιβώτιο όπως σε όλα τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα είναι μονής σχέσης. Το αυτοκίνητο, παρά το βάρος του, που είναι 2.185 κιλά, έχει έναν εκπληκτικό τρόπο στο πώς επιταχύνει. Λίγο βαρύ σε πίεση να είναι το πόδι σου στο δεξί πεντάλ και δεν θα καταλάβεις πώς θα περάσεις την πρώτη 100άδα στο κοντέρ. Για την επιτάχυνση 0-100 ο χρόνος είναι 4.7 δευτ. ενώ η τελική ταχύτητα περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 180 χλμ. /ώρα.

Έχει καλή κύλιση στον δρόμο το αυτοκίνητο και εντός των πόλεων μπορείς να κινηθείς με την επιλογή «one pedal», που όταν φρενάρει ανακτά ενέργεια κάθε φορά που ο οδηγός αφήνει το πεντάλ του γκαζιού.

Παρά το γεγονός ότι δε φέρει πλατφόρμα που αναπτύχθηκε για αμιγώς ηλεκτρικά οχήματα, στο δρόμο πατάει πολύ καλά. Η κατανάλωση σε ρεύμα κυμάνθηκε μεταξύ 21.9 kWh/100 χλμ. και 26.6 kWh/χλμ. αναλόγως τον τρόπο που κινηθήκαμε.

Επίσης, ξεχάστε το κλειδί για να πάρει μπροστά το αυτοκίνητο. Εισέρχεστε, μετακινείτε τον επιλογέα στο Drive και καλές διαδρομές, αφού όμως πρώτα έχετε διαθέσει 63.644 ευρώ, χωρίς την κρατική επιδότηση.

Διαβάστε ακόμη: