Φαίνεται ότι ο βασιλιάς Κάρολος Γ‘ δεν θα είναι ο μόνος που θα διασχίσει το Λονδίνο μέσα σε μια πολυτελή άμαξα αυτήν την εβδομάδα, καθώς με αφορμή τη στέψη του Άγγλου μονάρχη στις 6 Μαΐου, η Uber λάνσαρε την «Άμαξα της Στέψης» (Conation Carriage). Η απαστράπτουσα κλασική ιππάμαξα θα είναι διαθέσιμη μεταξύ 1 και 4 μ.μ. στις 3, 4 και 5 Μαΐου για εκδρομές στο πάρκο Dulwich των 76 στρεμμάτων της βρετανικής πρωτεύουσας.

Το αναπάντεχο λανσάρισμα έρχεται μετά από έρευνα του γίγαντα της μετακίνησης, η οποία έδειξε ότι σχεδόν οι μισοί Βρετανοί (48%) δήλωσαν ότι θα ήθελαν να ζήσουν το μεγαλείο της μετακίνησης με μια άμαξας με άλογα. Αν και ήδη υπάρχουν εταιρείες που  εκτελούν βόλτες με άμαξα σε όλο το Λονδίνο, δεν φαίνεται να προσφέρουν τόση μεγαλοπρέπεια όσο αυτή της Uber.

Είναι γνωστό ότι οι άμαξες χρησιμοποιούνται εδώ και αιώνες στη Βρετανία για τη μεταφορά μελών της βασιλικής οικογένειας σε ειδικές περιστάσεις και παραμένουν σύμβολο της αριστοκρατίας. Αν και η άμαξα της Uber δεν πλησιάζει το επίπεδο της πολυτέλειας και της ιστορίας εκείνων που θα χρησιμοποιήσει ο νέος βασιλιάς για να μετακινηθεί την ημέρα της στέψης του, περιγράφεται από την εταιρεία ως «βασιλικά στολισμένη».

Λαμβάνοντας σχεδιαστικά στοιχεία από αντίστοιχα προηγούμενα βασιλικά μοντέλα, το αντίγραφο της Uber είναι διακοσμημένο με αγαλματίδια που μοιάζουν με εκείνα στις αυθεντικές άμαξες του παλατιού. Το εσωτερικό διαθέτει βελούδινα καθίσματα, κεντημένα μαξιλάρια και φανταχτερά ριχτάρια που εξασφαλίζουν ότι οι επιβάτες θα αισθάνονται σαν γαλαζοαίματοι.

Η «Άμαξα της Στέψης» σύρεται από τέσσερα λευκά άλογα τα οποία είναι «ντυμένα» με αντίστοιχες «ποδιές». Να σημειωθεί επίσης ότι, προς τιμή των αλόγων, η Uber θα κάνει μια δωρεά σε μια φιλανθρωπική οργάνωση του Ηνωμένου Βασιλείου που ονομάζεται Spana και υποστηρίζει την ευημερία των ζώων που χρησιμοποιούνται σε εργασίες.