Παράδειγμα προς μίμηση αποτελεί η εντιμότητα μιας 50χρονης γυναίκας στον Βόλο, που βρήκε πορτοφόλι που περιείχε 2.000 ευρώ και το παρέδωσε στην Αστυνομία, μέχρις ότου βρέθηκε και ο άνθρωπος στον οποίο ανήκε το πορτοφόλι.

Το περιστατικό συνέβη στην περιοχή του Αγίου Νεκταρίου στη Νέα Ιωνία, όπου στο μίνι μάρκετ που διατηρεί η γυναίκα εμφανίστηκαν δύο νεαροί που μιλούσαν αγγλικά και οι οποίοι αφού αγόρασαν ό,τι χρειάζονταν απομακρύνθηκαν.

Βόλος: Πώς βρήκε το πορτοφόλι η 50χρονη

Η 50χρονη όμως, διέκρινε ότι πάνω στο ψυγείο με τα παγωτά κάτι υπήρχε και διαπίστωσε ότι πρόκειται για ένα πορτοφόλι που περιείχε ευρώ, δολάρια και πολωνικά ζλότι συνολικής αξίας 2.000 ευρώ.

Η ευσυνείδητη γυναίκα ενημέρωσε την αντιδήμαρχο και υπεύθυνη για τη Δημοτική Αστυνομία Νατάσα Μορφογιάννη που της υπέδειξε να απευθυνθεί στην ΕΛΑΣ.

Σε σύντομο χρόνο έφθασαν στο μίνι μάρκετ αστυνομικοί και παρέλαβαν το πορτοφόλι, ενώ λίγο αργότερα επιβεβαιώθηκαν και οι εκτιμήσεις ότι το πορτοφόλι ανήκε σε κάποιον ξένο.

Διαπιστώθηκε από την Αστυνομία ότι κάτοχος του πορτοφολιού ήταν ένας νεαρός Πολωνός αθλητής που συμμετέχει στην αποστολή της χώρας του στο πλαίσιο του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Πόλο Παίδων που διεξάγεται στον Βόλο και διαμένει στους ξενώνες του Πανθεσσαλικού Σταδίου.

Η 50χρονη γυναίκα που η πράξη της ήταν πραγματικά συγκινητική δήλωσε ότι «έχω παιδιά και μπορεί να βρίσκονταν σε παρόμοια θέση. Δεν θα ήθελα να ήταν σε ξένη χώρα χωρίς λεφτά», ενώ η αντιδήμαρχος Νατάσα Μορφογιάννη που την κατηύθυνε για το τι πρέπει να κάνει είπε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ότι «με τη γυναίκα γνωριζόμαστε και είμαστε φίλες και η κίνησή της ήταν ειλικρινής και έντιμη παρά το γεγονός ότι η εποχή που ζούμε είναι εξαιρετικά δύσκολη», αποτελώντας λαμπρό παράδειγμα ήθους και εντιμότητας μέσα σε μια ομολογουμένως δύσκολη εποχή.

Η χαρά του νεαρού Πολωνού αθλητή ήταν απερίγραπτη όταν ενημερώθηκε για την εύρεση και παράδοση του πορτοφολιού του εκφράζοντας ενθουσιασμό, έκπληξη και ευχαριστίες προς την 50χρονη γυναίκα.

Διαβάστε ακόμη:

Ρεύμα: Δίνει τα ρέστα της η κυβέρνηση στους καταναλωτές με τιμολόγια προ κρίσης

Όλοι προαλείφονται για μελλοντικοί αρχηγοί στη ΝΔ: Τουλάχιστον 10 τρέφουν φιλοδοξίες να διαδεχθούν τον Κυριάκο Μητσοτάκη!

Έλενα Κρεμλίδου: Ποζάρει με ανοιχτά πόδια και ανεβάζει τη θερμοκρασία