Με αφορμή τις ήδη γνωστές δημοσκοπήσεις (και τις κυλιόμενες) που δεν δείχνουν αυτοδυναμία της ΝΔ, ούτε στις πρώτες εκλογές με απλή αναλογική, ούτε στις δεύτερες με ενισχυμένη…

Σημειώνεται ότι αυτή τη στιγμή έχουν παραγγελθεί νέες έρευνες τόσο από τα ΜΜΕ, όσο και από τα πολιτικά κόμματα προκειμένου να διαμορφωθεί μια πρώτη εικόνα μετά το καλοκαίρι, τις «υποκλοπές» και την πορεία προς την ΔΕΘ!

Και με αφορμή τη συζήτηση που έχει ανοίξει στο παρασκήνιο σχετικά με το πρόσωπο του πρωθυπουργού σε κυβέρνηση συνεργασίας, με δεδομένο ότι ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ Ν. Ανδρουλάκης είναι κατηγορηματικός ότι δεν θα συμμετάσχει σε κυβερνητικό σχήμα με πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη…

Το τελευταίο διάστημα έχει αρχίσει να γίνεται μια χαμηλόφωνη συζήτηση σε διαδρόμους και πίσω από κλειστές κουρτίνες, σχετικά με το αύριο του κόμματος της ΝΔ, σε περίπτωση που τα νούμερα στις εκλογές δεν κατοχυρώνουν αυτοδυναμία και βάζουν την παράταξη – αλλά και τον τόπο – σε μια περιπέτεια!

Καθώς παράλληλα θεωρείται απίθανο με βάση τις πληροφορίες, να προκύψει οποιοδήποτε ζήτημα (πχ ονόματα πολιτικών που παρακολουθούνταν) που να οδηγήσει σε πτώση την κυβέρνηση!

Παρά το γεγονός ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης θεωρείται – και είναι- απολύτως επιτυχημένος, έχοντας διαχειριστεί μια σκληρή συγκυρία, από την πανδημία του κορωνοϊού μέχρι την ενεργειακή κρίση και την όξυνση στις ελληνοτουρκικές σχέσεις, εντούτοις στο εσωτερικό του κυβερνώντος κόμματος οι φιλοδοξίες έχουν αρχίσει να μην κρύβονται σε βαθμό που επώνυμα και προβεβλημένα κυβερνητικά και κομματικά στελέχη έχουν αρχίσει να προαλείφονται για μελλοντικοί αρχηγοί!

Για να καταλαβαίνετε, με βάση τα σημερινά δεδομένα, σε περίπτωση που στο απώτερο μέλλον και μετά από τυχόν εκλογικά αδιέξοδα τεθεί θέμα ηγεσίας στην Κεντροδεξιά Παράταξη, τουλάχιστον 10 θα είναι οι υποψήφιοι αρχηγοί!!!

Και εν πάσει περιπτώσει, εάν και όταν τεθεί θέμα, είναι απολύτως κατανοητό να είναι υποψήφιος για αρχηγός ο Ν. Δένδιας για παράδειγμα, που τυγχάνει λαϊκής αποδοχής και είναι ουσιαστικά ο πρώτος τη τάξει υπουργός, ως Υπουργός Εξωτερικών.

Όμως το να αυτοπροβάλλονται ως υποψήφιοι αρχηγοί ο Βασιλάκης ο Κικίλιας και η Νίκη Κεραμέως ξεφεύγει το θέμα από κάθε σοβαρή κουβέντα!

Φανταστείτε ότι η Υπ. Παιδείας έχει δημιουργήσει fun club με τίτλο «vote Niki for President»!!! Ε, ρε και πού να σφίξουν οι ζέστες…

Πάντως για μελλοντικοί αρχηγοί εκκολάπτονται μεταξύ άλλων και ο περιφερειάρχης Θεσσαλονίκης Απόστολος Τζιτζικώστας, ο υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης, ο Υπ. Δημοσίων έργων και μεταφορών Κ. Καραμανλής (παρά τα περί αντιθέτου λεγόμενα) που ομολογουμένως έχει παράγει έργο, αλλά και ο Κωστής Χατζηδάκης που κινείται δομημένα και οργανωμένα προς αυτή την κατεύθυνση πραγματοποιώντας επαφές και συναντήσεις, με κομματικούς, συνδικαλιστές και Βουλευτές!

Φημολογείται ακόμη ότι ενδιαφέρον, χωρίς να το επιδεικνύει, για τον θώκο του αρχηγού της ΝΔ, έχει και ο Δήμαρχος της Αθήνας Κώστας Μπακογιάννης, ο οποίος ως γνωστόν δεν κινείται στην ίδια γραμμή πλεύσης με τον Κυριάκο Μητσοτάκη!

Ενώ αδιαμφισβήτητα λόγω του απολύτως επιτυχημένου κυβερνητικού του έργου, του κεντρώου προφίλ του και της αποδοχής από τη βάση, αλλά και τις νεαρές ηλικίες θα αναδειχθεί η υποψηφιότητα του Κυριάκου Πιερρακάκη!

Πάντως τις τελευταίες μέρες εκδηλώνεται μια έμμεση πλην σαφής αρχηγική τάση της Όλγας Κεφαλογιάννη, ενώ τάσεις διαφοροποίησης δείχνει και ο Άδωνις Γεωργιάδης που είναι υπέρμαχος μιας πιο δεξιάς – πατριωτικής γραμμής!

Διαβάστε ακόμη:

Ηλεκτρικό ρεύμα: Αναλυτικά οι χρεώσεις ανά εταιρεία μετά την επιδότηση

Ο γιος του πρίγκιπα Χάρι και της Μέγκαν Μαρκλ παραλίγο να καεί ζωντανός στο δωμάτιό του

Έλενα Κρεμλίδου: Ποζάρει με ανοιχτά πόδια και ανεβάζει τη θερμοκρασία