«Η Χερσώνα είναι δική μας»! Το πρώτο, «ηχηρό» μήνυμα του Βολοντίμιρ Ζελένσκι, μετά την απόσυρση των ρωσικών στρατευμάτων από την πόλη. Τη στιγμή που κυματίζουν ουκρανικές σημαίες σε δημόσια κτήρια, με το κλίμα πανηγυρισμού και επευφημίας να είναι εμφανές, ο ουκρανικός στρατός επιστρέφει στη Χερσώνα.

«Οι δικοί μας άνθρωποι. Δική μας, η Χερσώνα», ήταν το μήνυμα που έγραψε ο κ. Ζελένσκι, με εικόνα της ουκρανικής σημαίας και βίντεο με τα ουκρανικά στρατεύματα να συγκεντρώνονται μαζί με τους κατοίκους, στην πόλη.

Αναλυτικά το μήνυμα του Βολοντίμιρ Ζελένσκι:

«Σήμερα (11/11), είναι μία ιστορική μέρα· επιστρέφουμε στη Χερσώνα. Οι υπερασπιστές μας πλησιάζουν την πόλη. Οι ειδικές μονάδες, όμως, βρίσκονται ήδη εκεί. Οι κάτοικοι της Χερσώνας, περίμεναν. Δεν εγκατέλειψαν ποτέ την Ουκρανία. Η ελπίδα είναι πάντα δικαιολογημένη και η Ουκρανία επιστρέφει πάντα με τη δύναμή της.

Ακόμη και όταν η πόλη δεν είχε απαλλαγεί από την παρουσία του εχθρού, οι κάτοικοι της Χερσώνας αφαιρούσαν ρωσικά σύμβολα από τους δρόμους και τα κτήρια. Το ίδιο συνέβη σε όλες τις άλλες πόλεις που απελευθερώθηκαν από τους υπερασπιστές μας. Το ίδιο θα συμβεί και στις πόλεις εκείνες που περιμένουν την επιστροφή μας.

Η Ουκρανία θα ανήκει και πάλι στους ανθρώπους της· ευχαριστώ κάθε στρατιώτη και μονάδα των αμυντικών δυνάμεων, που βοήθησαν κατά την επιχείρηση στον νότο».

Διαβάστε ακόμη: