Η Vodafone ανακοίνωσε περισσότερες πωλήσεις στο τρίτο οικονομικό τρίμηνο από ό,τι αναμενόταν, καθώς επιταχύνθηκαν οι πωλήσεις σε εταιρικούς πελάτες. Όπως επισημαίνει το Bloomberg, η εν λόγω εξέλιξη αμβλύνει την πίεση που ασκείται στην εταιρεία κινητής τηλεφωνίας μετά την απόρριψη της πρότασης για συγχώνευση της ιταλικής της επιχείρησης με την Iliad.

Τα συνολικά οργανικά έσοδα από υπηρεσίες αυξήθηκαν κατά 4,7% σε 9,38 δισ. ευρώ την περίοδο που έληξε τον Δεκέμβριο, ανακοίνωσε τη Δευτέρα η εταιρεία τηλεπικοινωνιών με έδρα το Ηνωμένο Βασίλειο. Οι αναλυτές του Bloomberg ανέμεναν αύξηση της τάξης του 4,3%.

Η αύξηση των εσόδων από υπηρεσίες της Vodafone Business διαμορφώθηκε σε 5% σε σχέση με πέρυσι στα 2,62 δισ. ευρώ, καθώς η εταιρεία κέρδισε νέα έργα και πελάτες. Οι νέες συμβάσεις περιλαμβάνουν ένα συμβόλαιο για την παροχή συνδεσιμότητας στο δίκτυο έξυπνων μετρητών του Ηνωμένου Βασιλείου και την προσφορά υπηρεσιών 5G στην SNAM, μια ιταλική εταιρεία μεταφοράς φυσικού αερίου.

Η Vodafone επιδιώκει να πουλήσει περιουσιακά στοιχεία σε μια σειρά από ευρωπαϊκές αγορές που αντιμετωπίζουν προβλήματα, στο πλαίσιο της στρατηγικής ανάκαμψης της διευθύνουσας συμβούλου Μαργκερίτα Ντέλα Βάλε. Ενώ απέρριψε την προσφορά της Iliad, οι ρυθμιστικές αρχές ενέκριναν την πώληση της ισπανικής μονάδας της στη Zegona την περασμένη εβδομάδα. Η Vodafone δεν παρείχε καμία ενημέρωση σχετικά με τις ιταλικές συνομιλίες της στην ανακοίνωση της Δευτέρας, πέραν του ότι διερευνά τις επιλογές για την ενοποίηση στην αγορά, αν και δεν είναι βέβαιο ότι θα επιτευχθεί συμφωνία.

Οι μετοχές της Vodafone σημείωσαν άνοδο 2% στις 68,60 πένες την Παρασκευή. Η μετοχή είχε υποχωρήσει κατά 28% τον τελευταίο χρόνο.

Διαβάστε ακόμη: