Ανά πάσα στιγμή μπορεί ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντιμίρ Πούτιν, να υποβληθεί σε επέμβαση για καρκίνο με τους σωσίες του να είναι πανέτοιμοι να τον αντικαταστήσουν, σύμφωνα με πηγές που έχουν γνώση όσων συμβαίνουν στο Κρεμλίνο, αναφέρει η βρετανική εφημερίδα «The Sun».

Την ίδια ώρα, Ρώσος ολιγάρχης υποστηρίζει ότι ο 69χρονος ηγέτης είναι πολύ άρρωστος κι ότι πάσχει από αιματολογική κακοήθεια, όπως γράφει η ίδια εφημερίδα , επικαλούμενη αμερικανικό περιοδικό.

Πηγές με γνώση όσων συμβαίνουν στο Κρεμλίνο ισχυρίζονται ότι ο Βλαντιμίρ Πούτιν θα πρέπει να υποβληθεί το συντομότερο σε χειρουργική επέμβαση για καρκίνο με τους σωσίες του να τον καλύπτουν στις δημόσιες εμφανίσεις προκειμένου να περάσει απαρατήρητο το πρόβλημα υγείας του που θα προκαλούσε αναμπουμπούλα όχι μόνο στη Ρωσία αλλά και στη διεθνή κοινότητα.

Βλαντιμίρ Πούτιν: Φήμες τον θέλουν να χειρουργείται για καρκίνο

Όπως αναφέρει το αντιπολιτευόμενο ρωσικό κανάλι «General SVR» στο Telegram επικαλούμενο τις πηγές αυτές, ο Ρώσος πρόεδρος θέλει πάση θυσία να μην φανεί η απουσία του κι ότι έχει τον πλήρη έλεγχο της χώρα του. Το ρωσικό κανάλι μετέδωσε επίσης ότι το Κρεμλίνο έχει στη διάθεσή του παλαιότερα βίντεο του Πούτιν που μπορεί να τα χρησιμοποιήσει για να δείχνει ότι είναι ενεργός.

Στο μεταξύ, όπως επισημαίνει, «οι δύο σωσίες του Ρώσου προέδρου έχουν μάθει τις κινήσεις του ακόμη και το περπάτημά του. Όλα είναι έτοιμα , σε περίπτωση που χρειαστεί να μπει στο νοσοκομείο για να υποβληθεί σε επέμβαση».

Οι γιατροί του Πούτιν επιμένουν ότι η επέμβαση πρέπει να γίνει το συντομότερο δυνατό. «Η ώρα της χειρουργικής επέμβασης έχει ήδη καθοριστεί», όπως υποστηρίζει το ρωσικό δίκτυο επισημαίνοντας ότι θα γίνει ξημερώματα . Σε ότι αφορά την ανάρρωσή του, ο Πούτιν πιθανό να χρειαστεί από δύο έως δέκα ημέρες για να αναρρώσει πλήρως έτσι ώστε να μπορεί να επιστρέψει καθήκοντά του.

Την ίδια ώρα, κορυφαίος Ρώσος ολιγάρχης , υπό καθεστώς ανωνυμίας, ισχυρίζεται ότι ο Πούτιν είναι «πολύ άρρωστος κι ότι πάσχει από αιματολογική κακοήθεια».

Όπως αναφέρει η εφημερίδα «The Sun», σε ηχογραφημένο μήνυμά του στα μέσα Μαρτίου που έχει στην κατοχή του το αμερικανικό περιοδικό «New Lines Magazine», ο Ρώσος ολιγάρχης περιγράφει τον Πούτιν ως «πολύ άρρωστο κι ότι πάσχει από αιματολογική κακοήθεια». Επιπλέον, τον κατηγορεί ότι «κατέστρεψε» τη ρωσική οικονομία με την πόλεμο στην Ουκρανία.

Τα σενάρια διαδοχής 

Καθώς μαίνεται ο πόλεμος στην Ουκρανία, τα σενάρια για την διαδοχή του Πούτιν δίνουν και παίρνουν ενώ οργιάζουν οι φήμες ότι πάσχει από διάφορες νόσους, όπως καρκίνο, άνοια και Πάρκινσον.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, πριν από ένα μήνα, ανεξάρτητο ρωσικό μέσο ενημέρωσης είχε μεταδώσει ότι Ρώσος πρόεδρος πάσχει πιθανόν από καρκίνο του θυροειδούς. Δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας «Daily Mail» επικαλούμενη το «Proekt, ένα ρωσικό μέσο ενημέρωσης που ειδικεύεται στην ερευνητική δημοσιογραφία, ανέφερε ότι ο ισχυρός άνδρας του Κρεμλίνου αποκρύπτει επιμελώς το πρόβλημα υγείας του.

Πρόσφατα,, όπως αναφέρει το ρωσικό δημοσίευμα, ο Πούτιν ζήτησε τη βοήθεια «ενός ειδικού στον καρκίνο του θυρεοειδούς. Ο γιατρός αυτός τον επισκέφθηκε 35 φορές σε διάστημα τεσσάρων ετών στο παλάτι του, που βρίσκεται στο Σότσι της Μαύρης Θάλασσας. Πρόκειται για τον ενδοκρινολόγο του Κεντρικού Νοσοκομείου της Μόσχας, Γιεβγκένι Σελιγιάνοφ. Ωστόσο, ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ, έσπευσε να διαψεύσει το ρωσικό δημοσίευμα, όπως λέει στο Twitter η εφημερίδα «Pravda».