Ο Βιτσέντσο Ιταλιάνο στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου μία μέρα πριν τον τελικό του Conference League, ανάμεσα σε Ολυμπιακό και Φιορεντίνα, δήλωσε ότι οι πιθανότητες κατάκτησης του τροπαίου είναι μοιρασμένες. Ο προπονητής της Φιορεντίνα υποστήριξε ότι η ομάδα του έχει την εμπειρία, αλλά θα πρέπει να δώσει τον καλύτερο εαυτό της για να φτάσει στην επιτυχία.

Επίσης έκανε ιδιαίτερη αναφορά στον Ελ Κααμπί για τον οποίο είπε χαρακτηριστικά πως «έχουμε φέρει αλυσίδες και λουκέτα», ενώ τόνισε την θέληση της ομάδας του να έχει διαφορετικό επίλογο ο φετινός τελικός, σε σχέση με τον περσινό στον οποίο ηττήθηκε από την Γουέστ Χαμ.

Αναλυτικά όσα είπε:

«Η μοναδική διαφορά σε σύγκριση με τον περυσινό τελικό είναι πως έχουμε ξαναζήσεί αυτές τις καταστάσεις: την αναμονή, την προετοιμασία. Είναι ματς 50-50, είμαστε δυνατοί εμείς αλλά και εκείνοι. Έχουμε εμπειρία αλλά θα πρέπει να τη δείξουμε αύριο στο γήπεδο. Και εγώ νιώθω αυτό το ματς επειδή στην Ευρώπη δεν είναι εύκολο να φτάσεις σε αυτό το σημείο. Είμαστε άξιοι που φτάσαμε στον τελικό αλλά αύριο θα πρέπει να κάνουμε ό,τι μπορούμε για να παίξουμε με τη φωτιά και να τα δώσουμε όλα. Πέρυσι ο επίλογος δεν ήταν καλός αλλά φέτος θέλουμε να έχει μία διαφορετική κατάληξη. Εάν ο Ολυμπιακός έφτασε στον τελικό, αυτό σημαίνει πως αξίζει.

Τιμήσαμε και φέτος στο μέγιστο αυτή τη διοργάνωση, φτάνοντας στον τελικό μετά από ματς σε ομίλους και νοκ-άουτ. Θα πρέπει να δούμε αυτό το ματς σαν να ήταν το τελευταίο της ζωής μας, θα πρέπει να είμαστε τέλειοι και να μην κάνουμε λάθη. Δεν θα πρέπει να θεωρούμε δεδομένο ότι φτάνουμε σε τελικό για δεύτερη στη σειρά χρονιά. Διαβάζω αυτά που γράφονται και ακούω αυτά που λέγονται, για μας είναι ένα είδους ρεβάνς.

Αύριο απαγορεύεται να κάνουμε λάθη, θα πρέπει να είμαστε προσεκτικοί και συγκεντρωμένοι. Την πίκρα που πήραμε από τον περυσινό τελικό θα την χρησιμοποιήσουμε για να δώσουμε τώρα ένα διαφορετικό φινάλε, ξέροντας πως ο αντίπαλός μας είναι δυνατός, ποιοτικός και προετοιμασμένος».

Διαβάστε ακόμη: