Το στέλεχος και πρώην υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Βίτσας, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, μίλησε για την επόμενη ημέρα και τις εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ.

Ερωτηθείς για το ποιος μπορεί να «κρατήσει» το κόμμα μεταξύ Τσακαλώτου και Αχτσιόγλου, ο κ. Βίτσας απάντησε πως «όλα τα λουλούδια πρέπει να ανθίζουν», ενώ πρόσθεσε πως έχει βαρύνουσα σημασία και η γνώμη του Αλέξη Τσίπρα αφού δηλωθούν οι υποψήφιοι.

Αναφερόμενος στην παραίτηση της Πόπης Τσαπανίδου από τη θέση της εκπροσώπου τύπου του κόμματος, ο Δημήτρης Βίτσας ανάφερε ότι ήταν «λογικό» σημειώνοντας πως «δεν είναι δίκαιο να φορτώνουμε στην Τσαπανίδου και το παραμικρό γραμμάριο της ήττας».

Για τον ΣΥΡΙΖΑ της επόμενης ημέρας, ο κ. Βίτσας υπογράμμισε πως ο ίδιος θα ήθελε να είναι ένα κόμμα «αντικειμενικά πολυτασσικό», συμπληρώνοντας ότι υπάρχει δυνατότητα συνεργασίας με το ΠΑΣΟΚ αρκεί όπως είπε «να το θέλει και το ίδιο».

Πόπη Τσαπανίδου: Παραιτήθηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ

Η Πόπη Τσαπανίδου υπέβαλε τη παραίτησή της από εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, όπως μετέδωσε το βράδυ της Πέμπτης το κεντρικό δελτίο του ΣΚΑΪ.

Η εξέλιξη εθεωρείτο αναμενόμενη μετά την συντριπτική ήττα του ΣΥΡΙΖΑ. Άλλωστε όπως είχε γίνει γνωστό η Πόπη Τσαπανίδου φέρεται να είχε υποβάλει την παραίτησή της από την θέση αυτή και μετά το αποτέλεσμα της πρώτης εκλογικής αναμέτρησης του Μαΐου.

Στις εκλογές του Ιουνίου η Πόπη Τσαπανίδου δεν κατάφερε να εκλεγεί βουλευτής καθώς ο ΣΥΡΙΖΑ εξέλεξε μόλις 3 βουλευτές Επικρατείας και η ίδια ήταν στην τέταρτη θέση.

Η θητεία της στην Κουμουνδούρου διήρκεσε για λίγο πάνω από 6 μήνες, καθώς ανέλαβε καθήκοντα στις 28 Δεκεμβρίου, αντικαθιστώντας τότε τον Νάσο Ηλιόπουλο.

Διαβάστε περισσότερα