Ο Δημήτρης Βίτσας μίλησε για ήττα του ΣΥΡΙΖΑ, δίνοντας μια άλλη οπτική για το εκλογικό αποτέλεσμα.

Συγκεκριμένα, ο κ. Βίτσας, μιλώντας στο Action24, εξήγησε ότι βλέπει ευθύνες για την ήττα του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης και στον… εγκλεισμό λόγω κορωνοϊού.

Ο Δημήτρης Βίτσας, ο οποίος δεν κατάφερε να εκλεγεί βουλευτής στις εκλογές της 21ης Μαϊου, μετά την χθεσινή του δήλωση πως «ο Αλέξης Τσίπρας έχει την ευθύνη» για την στρατηγική ήττα του ΣΥΡΙΖΑ, επανέρχεται και αναφέρει πως δεν υπολόγισαν καλά τις επιπτώσεις του lockdown λογω κορωνοϊού στην κοινωνία.

«Καταρχήν υπάρχει η τοποθέτηση του Αλέξη Τσίπρα. Θα έλεγε κανένας ότι έχει την ουσία της αυτοκριτικής, αν το ψάξεις όμως θα βγουν και άλλα συμπεράσματα, όπως για παράδειγμα δεν μετρήσαμε την επίδραση στην ψυχολογία της κοινωνίας και στην πολιτική κατάσταση της κοινωνίας, του εγκλεισμού. Λέω εγώ ένα παράδειγμα τώρα» τόνισε το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ.

Ερωτηθείς για το πώς έπαιξε ρόλο ο εγκλεισμός στην συντριβή του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Βίτσας εξήγησε πως «μπορεί να έπαιξε με έναν απλοϊκό τρόπο. Βίωσε μία άλλη λογική όλος ο πληθυσμός, οπότε η λέξη σταθερότητα, σταθερή κυβέρνηση περνούσε πολύ πιο εύκολα».

Υπενθυμίζεται ότι ο Δημήτρης Βίτσας είχε δηλώσει για το αποτέλεσμα των εκλογών ότι «σαφέστατα ο Αλέξης Τσίπρας έχει ευθύνη για το κακό εκλογικό αποτέλεσμα», αναφερόμενος στα αποτελέσματα των εκλογών.

Ο κ. Βίτσας, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, σημείωσε, ότι «τώρα δεν είναι η ώρα να ανοίξει μια τέτοια κουβέντα στον ΣΥΡΙΖΑ».

Στη συνέχεια αναφέρθηκε και στην γκρίνια που υπάρχει στον ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας ότι η συλλογικότητα για ένα αριστερό κόμμα είναι πάντοτε το επιδιωκόμενο, όμως στην παρούσα στιγμή δεν είναι αυτό το αντικείμενο. «Δεν χρειαζόμαστε εκ των έσω βολές, οι οποίες βοηθάνε και τις εκ των έξω βολές» υπογράμμισε.

Διαβάστε περισσότερα