Στρατηγική αγορά αποτελεί για την British American Tobacco η Ελλάδα, ενώ πολυσχιδής γίνεται η συμβολή της στην ελληνική οικονομία, σύμφωνα με όσα αναφέρει στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο Βιτάλι Κοτσένκο, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της British American Tobacco Hellas.

Στο πλαίσιο αυτό, η Ελλάδα έχει επιλεγεί να αποτελεί την έδρα του περιφερειακού cluster της BAT. Παράλληλα μέσω του Διεθνούς Διαμετακομιστικού Κέντρου που ο όμιλος έχει δημιουργήσει στο λιμάνι του Πειραιά, διακινούνται προς σημαντικές αγορές του εξωτερικού, σε ετήσια βάση, προϊόντα η αξία των οποίων ξεπερνά το 1 δισ. ευρώ. Την ίδια στιγμή, η Ελλάδα αποτελεί μία από τις πιο σημαντικές αγορές παγκοσμίως στις οποίες o όμιλος επενδύει σε υψηλής τεχνολογίας προϊόντα δυνητικά μειωμένου κινδύνου για την ανθρώπινη υγεία και πιο συγκεκριμένα στο θερμαινόμενο προϊόν καπνού glo και στο προϊόν ατμίσματος Vuse.

«Το επιχειρηματικό περιβάλλον στην Ελλάδα αλλάζει γρήγορα» επισημαίνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ. Κοτσένκο και συνεχίζει: «Είναι πολύ σημαντικό για την επιχειρηματική κοινότητα να βλέπει ότι η προώθηση των μεταρρυθμίσεων παραμένει προτεραιότητα, ώστε οι μεγάλοι όμιλοι να μπορούν να φέρνουν νέες επενδύσεις στη χώρα, δίνοντας το παράδειγμα και προβάλλοντας την επόμενη, καλύτερη ημέρα της ελληνικής οικονομίας».

Αναφερόμενος ειδικότερα στο επενδυτικό πλάνο της εταιρείας στην Ελλάδα, υπογραμμίζει ότι «στις επενδύσεις που εξετάζει η British American Tobacco σημαντικό ρόλο παίζουν τα καινοτόμα προϊόντα υψηλής τεχνολογίας του ομίλου με δυνητικά μειωμένο κίνδυνο για την ανθρώπινη υγεία που προσφέρουν σημαντικές εναλλακτικές για τους καταναλωτές, με τις νέες θέσεις εργασίας που δημιουργούνται να φτάνουν τις 200 και να έρχονται να προστεθούν στις νέες θέσεις εργασίας που δημιουργήθηκαν στη διάρκεια των προηγούμενων μηνών παρά την κρίση της πανδημίας».

Παράλληλα, όπως σημειώνει ο κ. Κοτσένκο, συνεχίζεται η στήριξη της British American Tobacco σε χιλιάδες λιανεμπόρους, χονδρεμπόρους και Έλληνες αγρότες μέσω της αγοράς καπνού και γενικότερα στην ελληνική οικονομία και κοινωνία.