Αφού ξεχωρίσαμε, λοιπόν, ότι οι φθηνές τιμές έχουν σημασία στις επενδύσεις, στο ελληνικό χρηματιστήριο η μετοχή της Βιοχάλκο παραμένει ακόμα σε επίπεδα τα οποία μπορούν να χαρακτηριστούν φθηνά, εν όψει και του ανοίγματος της οικονομίας.

Η Bιοχάλκο έχει τις εισηγμένες θυγατρικές Εlvalhalcor (716 εκατ. ευρώ), την Cenergy (384 εκατ. ευρώ), την Σίδμα (10,46 εκατ. ευρώ), αλλά και τις θυγατρικές χάλυβα στο εξωτερικό (Sidenor, Stomana). Επίσης, διαθέτει την Noval Properties με χαρτοφυλάκιο 41 ακινήτων, ύψους 298 εκατ. ευρώ.

Πρόσφατα η τελευταία εξαγόρασε σε κοινοπραξία με άλλη εταιρία το ακίνητο της Kodak. Η κεφαλαιοποίηση της Bιοχάλκο μόλις που ξεπέρασε το 1 δισ. ευρώ, ωστόσο έμπειροι αναλυτές εκτιμούν την σημερινή αξία των εταιριών, των βιομηχανικών μονάδων, σε 1,7 δισ. ευρώ.

Oι θυγατρικές εταιρείες της Βιοχάλκο, ως κυκλικές επιχειρήσεις, θα επωφεληθούν, κυρίως, από το γύρισμα των οικονομιών διεθνώς τόσο με την Cenergy όσο και με την Elvalhalcor. Είναι κρίμα, πάντως, που κανένας σχεδόν αναλυτής στο ελληνικό χρηματιστήριο δεν ασχολείται με την Βιοχάλκο.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο  Radar.gr.