Συγκίνηση προκαλούν πλάνα από κάμερα σώματος που κατέγραψε τη στιγμή που αστυνομικός σκύλος οδήγησε στα ίχνη τρίχρονου αγοριού που χάθηκε στο Μίσιγκαν των ΗΠΑ.

Η αστυνομία έλαβε κλήση γύρω στις 16:00 το απόγευμα της Δευτέρας για την εξαφάνιση ενός παιδιού από του σπίτι του.

Ο Kuno, ένας αστυνομικός σκύλος, και ο συνοδός -χειριστής του Eric Calhoun, βρέθηκαν στη σκηνή 30 λεπτά μετά την τελευταία φορά που κάποιος είδε το αγόρι. Βρήκαν ένα ίχνος κοντά στο σπίτι και ο Kuno μπόρεσε να ακολουθήσει τα ίχνη του αγοριού. Το ίχνος της μυρωδιάς οδήγησε σκύλο και χειριστή σε ένα υδάτινο σημείο λιγότερο από ένα μίλι από το σπίτι του αγοριού. Τότε ήταν που η κάμερα κατέγραψε έναν άλλο αστυνομικό να τρέχει πίσω από τον Kuno και τον χειριστή του και να φωνάζει «έι φίλε» πριν σηκώσει το νήπιο που έκλαιγε στα χέρια του για να το παρηγορήσει. Το αγοράκι βρέθηκε 45 μέτρα μακριά από το νερό, φορώντας μόνο πάνα και ζητούσε τη μητέρα του.

«Το μικρό παιδί… έκανε αυτό που κάνουν τα παιδιά. Απλά έφυγε», είπε μιλώντας σε δημοσιογράφους ο σερίφης της περιοχής και εξήγησε ότι «το συγκεκριμένο Κ-9 έχει ήδη βρει τέσσερα παιδιά με τον ίδιο τύπο σεναρίου». Μη επανδρωμένα αεροσκάφη από την Αρχή Υπηρεσιών Έκτακτης Ανάγκης της Περιοχής South Haven και τα drones βρήκαν το αγόρι την ίδια στιγμή με τον ειδικά εκπαιδευμένο σκύλο Kuno.

Το παιδί έλειπε για περίπου μία ώρα, από τότε που έγινε η κλήση στο 911. Υπέστη μικρές γρατζουνιές αλλά κατά τα άλλα ήταν καλά στην υγεία του, σύμφωνα με το γραφείο του σερίφη. «Εκεί που ανάκτησαν αυτό το μικρό παιδί — μιλάμε δύο ή τρία λεπτά αργότερα, μπορεί να είχαμε διαφορετικό αποτέλεσμα», τόνισε.

Τι είπε ο χειριστής για την σχέση του με τον αστυνομικό σκύλο

Για τον ιδιαίτερο δεσμό του με τον Kuno μίλησε και ο χειριστής του.

«Ο δεσμός μεταξύ εμένα και του K-9 Kuno είναι κάπως αφόρητος. Είναι σαν να έχεις ένα άλλο παιδί», είπε ο Calhoun στον Independent. «Τον παίρνω σπίτι μαζί μου στο τέλος της βάρδιας μου, συναναστρέφεται με την οικογένειά μου και μετά τον πάω στη δουλειά και δουλεύει μαζί μου για 12 ώρες».

Διαβάστε ακόμη: